novo međunarodno priznanje

FILIPA MOTOVUNSKOG legendarni engleski producent angažirao da obradi kultnu dub pjesmu "Dubbing With The Observer"!

| Autor: Zoran ANGELESKI
Novi međunarodni uspjeh Filipa Motovunskog

Novi međunarodni uspjeh Filipa Motovunskog


Pjesma našeg drum and bass/jungle/hip-hop DJ-a i producenta Filipa Motovunskog "Serious Music" koja je nastala u suradnji s MC Joe Raygunom i uz prateći video spot objavljena na Ram Recordsu, osvojila je nagradu Ambasador za bass izdanje 2020. godine.

Najposebnije izdanje u karijeri

U nominacijama se također našla i "Ninja", Filipov singl objavljen za Dub Shotta Recordings. Spomenute etikete, nagrade i česta emitiranja na BBC Radiju Filipovi su veliki uspjesi, no izdanje koje najavljuje ističe kao najposebnije u karijeri.

Naime, poznati engleski jungle/dnb producent Ed Solo angažirao je Filipa da obradi kultnu dub pjesmu "Dubbing With The Observer" s Trojan Recordsa koju potpisuju King Tubby & The Observer All Stars.

Filipov remix izlazi 16. travnja ekskluzivno na Beatportu, a dva tjedna kasnije bit će dostupan na svim ostalim outletima kao najavni singl drugog dijela kompilacije Trojan remixeva za Jungle Cakes Records.

DJ Marky, Ed Solo, Kyrist i Benny Page neka su od imena koja već neko vrijeme vrte Filipov remix i najavljuju ovo dugoočekivano izdanje.

Sjajna karijera koja traje

Filip Vrtarić aka Filip Motovunski je drum and bass/jungle/hip hop DJ i producent iz Motovuna. Prije više od deset godina počeo je kao producent beatova, tekstopisac i MC u odličnom PCP bandu kojeg je dijelio s Ivanom Babićem iz Motovuna, a potom se bacio u produkciju svojih jungle/dnb pjesama po čemu je danas prepoznatljiv.

Svoje prvo jungle/drum and bass izdanje "Ta Pa Tap EP" od pet pjesama objavio je za kanadsku Junglexpeditions etiketu, a nešto kasnije, za isti label, potpisao je "Sort Dem Out" EP, koji dijeli s poznatim beogradskim producentom Rahmaneejem.

Prvih deset godina na sceni Filip u svibnju 2016. godine obilježio je objavom duplog CD izdanja za PDV label naziva "Ten Years Making Beats", koje sadrži 40 Filipovih autorskih djela i obrada.

Uz Big Buda, Wikluh Skya, The Green Mana, Ramaneea i brata Yakova, Filip je dio njemačke drum and bass etikete Breaks Per Minute (BPM Rec.) za koju je izdao "Noonshine", EP od četiri pjesme i "Love Frequency", singl sa zagrebačkim pjevačem Michaelom Kvorkom. Za isti label izbacio je i "Lava/Shakka", singl od dvije pjesme koje se mogu čuti u setovima mnogih svjetskih imena kao što su DJ Hype, Aphrodite, Crissy Criss, S.P.Y, Skeptical, Crhis Su, Rene LaVice, Hybris i mnogi drugi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of