KONCERT NA OTVARANJU

BUZETSKO KULTURNO LJETO: Riječki Belfast Food nastupio u Petrapilosi

Već prvi, od tridesetak kulturno-zabavnih programa koliko će ih se na šest različitih lokacija održati kroz tri ljetna mjeseca, lipanj, srpanj i kolovoz, pokazao punim pogotkom, rekao je Matija Nežić, kulturno-umjetnički koordinator u Pučkom otvorenom učilištu "Augustin Vivoda"

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Belfast Food (Snimio Saša Nikolić)

Belfast Food (Snimio Saša Nikolić)


Buzetsko kulturno ljeto otvoreno je koncertom riječke grupe Belfast Food na pozornici tisućljetnog kaštela Petrapilosa. Bend je to koji njeguje tradicionalnu irsku glazbu i na kojoj temelji svoja autorska djela. Na koncertu nisu izostali autorski hitovi poput "Mate i Matilda", "Šporki stari grad" i "Van iz grada". Zvukovi različitih glazbenih instrumenata poput bendža, violine i frule stopili su se s ambijentom zidina kaštela koje su ovom prigodom osvijetlili majstori svjetla iz firme Pro Events.

Otvaranju Buzetskog kulturnog ljeta, u sklopu programa pod nazivom "Beer, ti & ja", prisustvovalo je nešto manje od dozvoljenih 150 posjetitelja, i cijeli događaj proveden je uz strogo poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Tako se već prvi, od tridesetak kulturno-zabavnih programa koliko će ih se na šest različitih lokacija održati kroz tri ljetna mjeseca, lipanj, srpanj i kolovoz, pokazao punim pogotkom, rekao je Matija Nežić, kulturno-umjetnički koordinator u Pučkom otvorenom učilištu "Augustin Vivoda", koji uz Turističku zajednicu Buzeta potpisuje organizaciju Buzetskog kulturnog ljeta, a čiji je pokrovitelj Grad Buzet.

Na inspirativnoj lokaciji tisućljetnog kaštela, tijekom ljeta održat će se još tri programa, izvijestio je Nežić. U subotu 26. lipnja publici će u programu "Petrapilosa pod zvjezdanim nebom", predstaviti glazbena umjetnica Mary May s pratećim bendom, dok će 9. srpnja na Petrapilosi uživati ljubitelji jazz glazbe. U programu "Džez & džin" gostuje Borko Rupena Quartet "Free Spirits" iz Zagreba. U kaštelu će se 29. srpnja organizirati i dva zanimljiva multimedijska predavanja dr. sc. Josipa Višnjića i dr. sc. Josipa Banića, uz nastup gostujuće skupine glazbenika iz Kopra "Cappella Iustinopolitana" koji njeguju srednjovjekovnu i renesansnu glazbu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater