26. IZDANJE

Bečki Auner Quartet otvara Ljetni festival Rovinj

| Autor: Aletta BRATONI
Auner Quartet - Daniel Auner, violina, Barbara Auner, violina, Nikita Gerkusov, viola i Konstantin Zelenin, violončelo

Auner Quartet - Daniel Auner, violina, Barbara Auner, violina, Nikita Gerkusov, viola i Konstantin Zelenin, violončelo


Večeras počinje novo, XXVI. izdanje Ljetnog festivala Rovinj, priznatog i poznatog festivala klasične glazbe. Program će u rovinjskoj crkvi sv. Eufemije otvoriti bečki Auner Quartet, kojega čine vrhunski glazbenici: Daniel Auner, violina, Barbara Auner, violina, Nikita Gerkusov, viola i Konstantin Zelenin, violončelo.

Ovaj je višestruko nagrađivani sastav austrijsko ministarstvo vanjskih poslova imenovalo ambasadorima kulture za sezonu 2020./21., a glazbenici su brojne koncerte održali u najprestižnijim dvoranama diljem Europe, kao i brojne uspješne turneje u SAD-u, Brazilu, Kolumbiji, Bjelorusiji i Iranu. Na programu koncertne večeri su Rovinju su gudački kvarteti W. A. Mozarta, K. Gourzia, F. Schuberta i L. van Beethovena.

Festivalski program se nastavlja 29. srpnja uz koncert naslovljen Večer romantičnih dueta i sopranisticu Klasju Modrušan, mezzosopranisticu Katju Markotić te pijanista Antu Milića. Koncert će se održati u rovinjskom Multimedijalnom centru.

Festival se potom uz Ansambl Illyricu vraća u sv. Eufemiju, pa će tako 18. kolovoza nastupiti Nika Bauman, flauta, Marko Furlan, gitara, Hiwote Tadesse, viola i Iva Casian-Lakoš, violončelo.

Slijedi koncert 24. kolovoza kada će u crkvi sv. Franje nastupiti komorni duo kojega čine Vlatka Peljhan, violina i Mia Elezović, klavir. Potom 7. rujna u rovinjski Multimedijalni centar stiže Duo Pitros iz Italije, s Luigijem Santom na trubi i Danielom Gentile na klaviru. Festivalski program zaključit će tamburaški orkestar Strossmayer koji će se, pod dirigentskom palicom Davora Kelića, 18. rujna rovinjskoj publici predstaviti u crkvi sv. Eufemije.

Svi koncerti započinju u 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini