NAJNOVIJEBOGATA JESEN U PULSKOM KAZALIŠTU

BACKSTAGE LIVE PULA FESTIVAL: Charlie Hunter & Lucy Woodward Trio u INK-u 5. listopada

| Autor: Mladen RADIĆ
Lucy Woodward & Charlie Hunter (Sallie MOSLEY)

Za drugi Backstage Live Pula festival već su najavljeni koncerti pa će tako 21. rujna doći Somi, 29. listopada stiže Mingus Big Band, a 12. studenog Jason Moran & Bandwagon

Program ovogodišnjeg, drugog Backstage Live Pula festivala dopunjen je još jednim jazz imenom koje će nastupiti u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula i to 5. listopada, a dolazi Charlie Hunter & Lucy Woodward Trio.

Gitarist Charlie Hunter glazbenik je u svjetskim okvirima poznat po istodobnom sviranju bas i gitarskih dionica na istom glazbalu. Kako kaže Davor Hrvoj, široj javnosti poznat je kao autoritet za sviranje gitare sa sedam i osam žica. Uvijek iznova fascinira sposobnošću da istodobno spaja ukusno odsvirane bas dionice, melodijske linije i swingajuće ritmove. Hunter neprestano unapređuje svoje stvaralaštvo, a ono, osim sviranja gitare, uključuje skladateljski rad i vođenje sastava. Stasao je pod utjecajem Joea Passa i Tucka Andressa, koji su ga osvojili načinom inkorporiranja bas dionica u svojem sviranju. No, on je želio razvijati taj pristup i podići ga višu razinu te je krenuo je u potragu za prikladnijim glazbalom na kojem bi istovremeno mogao djelovati kao gitarist i basist. Takvom pristupu približio se već na prvom albumu koji je snimio sa sedmožičanom gitarom, a u potpunosti ga je ostvario osmislivši osmožičanu.

Za obje je osmislio poseban način sviranja. Zahvaljujući svojoj reputaciji, tijekom karijere surađivao je s cijenjenim glazbenicima raznih žanrova, među ostalima s Christianom McBrideom, Norah Jones, Kurtom Ellingom, Mosom Defom, Johnom Mayerom, D'Angelom, Ronom Milesom i skupinom Snarky Puppy. Tijekom šesnaestogodišnje karijere, snimio je dvadesetak albuma za ugledne diskografske kuće kao što su Blue Note, Concord, Ropeadope, GroundUP i druge. Na snimanjima tih albuma pridružili su mu se slavni glazbenici Greg Osby, John Medeski, Ernest Ranglin, Stefon Harris, Leon Parker, Bobby Previte, Scott Amendola i drugi.

Za snimanje novog albuma "Music!Music!Music", Hunter se udružio s Lucy Woodward, kantautoricom koja je, kako kaže Hrvoj, odrasla u glazbeničkoj obitelji. Oba roditelja su joj klasični glazbenici; otac je skladatelj i dirigent, a majka operna pjevačica muzikologinja i glazbena pedagoginja. Iskustvo je stjecala pjevajući jazz, blues i pop glazbu. Nastupala je s raznim big bandovima diljem svijeta, ali i poznatim glazbenicima kao što su Celine Dion, Rod Stewart, Chaka Khan, Barbra Streisand, Carole King, Joe Cocker, Randy Jackson i drugi, a važnu suradnju ostvarila je i sa skupinom Snarky Puppy. Četiri albuma, što ih je snimila kao voditeljica sastava, objavila je za ugledne diskografske kuće, između ostalih Atlantic i Verve.

Za drugi Backstage Live Pula festival već su najavljeni koncerti pa će tako 21. rujna doći Somi, 29. listopada stiže Mingus Big Band, a 12. studenog Jason Moran & Bandwagon.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam