DONATORSKI KONCERT

ANA RUCNER I MATEJ MEŠTROVIĆ U UMAGU: Sav prihod za daljnje školovanje mlade glazbenice pijanistice Larise Rojnić

| Autor: Zoran ANGELESKI
Ana Rucner u prvom planu, Matej Meštović i Larisa Rojnić (Neven  Jurjak / Foto centar Umag)

Iznimno sam ponosna što sam imala priliku nastupiti u društvu ovako velikih umjetnika kojima se divim. Potrudila sam se pokazati najbolje od onog što sam do sada naučila. Od srca zahvaljujem organizaciji Lions, svim partnerima, Ani i Mateju te prekrasnoj publici koji mi pomažu na putu ostvarenja mojih snova, izjavila je Larisa Rojnić

Energijom, izvedbenom strašću i širokim rasponom glazbenih emocija, dvosatni donatorski koncert poznate violončelistice Ane Rucner te pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića oduševio je proteklog vikenda umašku publiku u ispunjenoj Župnoj crkvi.

U sakralnom ambijentu iz baroknog doba za dvosatna nastupa Ana Rucner i Matej Meštrović izveli su ponajljepša djela klasične glazbe, a posjetitelje je posebno dojmila skladba "Dolcello Mediterana" koju je Matej skladao upravo za Anu.

Posebno emotivan trenutak bio je nastup pijanistice Larise Rojnić, mlade glazbenice iz Buja, studentice druge godine na Sveučilištu Universitat fur Musik und darstellende Kunst u Grazu, zaradivši za nastup ovacije publike.

- Iznimno sam ponosna što sam imala priliku nastupiti u društvu ovako velikih umjetnika kojima se divim. Potrudila sam se pokazati najbolje od onog što sam do sada naučila. Od srca zahvaljujem organizaciji Lions, svim partnerima, Ani i Mateju te prekrasnoj publici koji mi pomažu na putu ostvarenja mojih snova, izjavila je Larisa Rojnić.

Organizatorima iz Lions kluba kao i svima koji su u ovo izazovno vrijeme pandemije koronavirusa omogućili da zajedno uživaju u prekrasnoj glazbi zahvalila se Ana Rucner, dodavši: "Veseli me što mi glazbenici svojim radom možemo pomoći drugima i sretna sam što smo ovim koncertom pomogli divnoj mladoj umjetnici".

Ostvarenje Larisinih snova bila je vodilja ovog donatorskog koncerta. Njezinom školovanju već godinama pomaže Lions klub Novigrad, a organizaciji ovogodišnjeg koncerta priključili su se i dali najveći doprinos Grad Umag te Ustanova Festum. Sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen je Larisinom daljnjem školovanju.

Matej Meštrović kazao je da je ponosan na ovu prekrasnu ljetnu glazbenu večer.

- Nema ljepšeg osjećaja od poklanjanja kvalitetne glazbe, a zauzvrat primanja najljepših osmijeha sretne publike. Rasprodanim koncertom ostvarili smo svoj cilj, a Hrvatska je bogatija za jednu umjetnicu koja će uz našu zajedničku pomoć sasvim sigurno dosegnuti najviše svjetske razine, zaključio je Meštrović.

Lions klub Novigrad dio je humanitarne organizacije Lions Hrvatska te međunarodne organizacije Lions Club International koja broji više od 1,4 milijuna članova u 210 zemalja i najveća je humanitarna organizacija u svijetu te jedina humanitarna organizacija članica UN-a. Lions klub Novigrad okuplja članove iz cijele Bujštine, a u dosadašnjih 16 godina djelovanja, uz pomoć velikog broja plemenitih osoba, obrtnika, gospodarstvenika, tvrtki, banaka i gradskih institucija, Lions klubova iz susjedstva, ali i inozemstva te medijski poznatijih osoba, prikupili su i donirali preko milijun i pol kuna.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum