Nastupio uz gošću, pjevačicu Amandu Acevedo

Impresivan koncert Micka Harveya u Rojcu

| Autor: Mihael Stojanović
(Snimio: Mihael Stojanović)

(Snimio: Mihael Stojanović)


Mick Harvey održao je u petak navečer dugoočekivani koncert pod vedrim nebom u dvorištu Rojca. Harvey je nastupio uz specijalnu gošću Amandu Acevedo, predstavivši svoj novi album "Five Ways to Say Goodbye". Ovaj peti solo album donosi mješavinu autorskih pjesama i obrada, prepunu melankoličnih akustičnih rock dragulja.

Dubok trag

Veliki broj obožavatelja u zrelim godinama okupio se kako bi uživao u glazbi ovog istaknutog glazbenika. Atmosfera je bila opuštena, a pljesak je bio učestao dok je publika sjedila, a ples je izostao. U jednom trenutku, Acevedo je otišla na odmor, na što je on šaljivo rekao: "Ona uvijek tako ode, možda se mora presvući. Nije me briga, nastavljam bez nje."

(Snimio: Mihael Stojanović) (Snimio: Mihael Stojanović)

Mick Harvey i Amanda Acevedo su zajedno otpjevali novu pjesmu "Creators of Rain" s njihovog albuma "Phantasmagoria in Blue". Ovaj dvojac, u pratnji benda, servirao je pulskoj publici zaista impresivnu koncertnu večer, prožetu glazbenim senzibilitetom i virtuoznošću.

Australski pjevač je upoznao meksičku pjevačicu Acevedo u Meksiku, a njihov glazbeni projekt je započeo prije tri godine, bez obzira na udaljenost između Australije i Meksika koja im nije predstavljala barijeru. Harvey je svjetski cijenjen glazbenik zbog svoje svestranosti i doprinosa alternativnoj rock sceni. Jedan je od rijetkih umjetnika s beskonačno raznolikim opusom. Ostavio je dubok trag na glazbenoj sceni; osnivač je grupa The Birthday Party i Bad Seedsa Nicka Cavea, a također je vodio i ključnu ulogu u bendu Crime and the City Solution. Harvey je ostavio suptilne, ali neizbrisive tragove na svakom projektu kojeg je dotaknuo. Publika u Puli je svojim dolaskom potvrdila da cijeni ovu australsku legendu.

(Snimio: Mihael Stojanović) (Snimio: Mihael Stojanović)

Glazbeni opus

Njegov bogat glazbeni opus uključuje i filmske zapise za "Ghosts… of the Civil Dead" (R. John Hillcoat, 1988.), "Chopper" (R. Andrew Dominik, 2000.), te nagrađivane zapise za "Australska pravila" (R. Paul Goldman, 2002.) i "Suburban Mayhem" (R. Paul Goldman, 2006.). Također, njegove brojne suradnje i uloge producenta i aranžera za PJ Harvey, Anitu Lane, Rowlanda S. Howarda i Roberta Forstera, potvrđuju Harveyovu neobično plodnu i eklektičnu karijeru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter