14. Rovinj Spring Jazz festivala

Predivni jazz trenuci uz Filip Pavić Quartet

| Autor: Sandra CERIN
Filip Pavić Quartet MMC-u (Snimila: Sandra Cerin)

Filip Pavić Quartet MMC-u (Snimila: Sandra Cerin)


Druga večer 14. Rovinj Spring Jazz Festivala u Multimedijalnom centru protekla je u predivnom ozračju uz nastup Filip Pavić Quarteta. Pavić je s prijateljima zasvirao nakon što su prve večeri nastupili Tamara Obrovac i Stefano Battaglia.

Koncert su otvorili kompozicijom Terra Incognita s istoimenog albuma, koja je odmah privukla pažnju prisutnih.

(Snimila: Sandra Cerin)(Snimila: Sandra Cerin)

Nastavak je uslijedio skladbom Be your light unto yourself, koju je Pavić opisao kao jednu od svojih najdražih. Ova jednostavna kompozicija inspirirana citatom Budhe, nosi poruku, kako je rekao Pavić, da budemo svjetlo sami sebi i da zadržimo pozitivan stav prema životu.

U Rovinju je promovirao i svoj drugi album Labyrinth Songs koji je napisao u suradnji s Matijom Dedićem.

- On mi je bio gost na prvom i drugom albumu i zapravo sam imao sreću da mu se sviđa moja glazba i da je htio sa mnom svirati i snimati. Svirali smo skupa i glazbu njegovog oca, smatram ga za jednog od najvećih uzora na hrvatskoj regionalnoj sceni i mislim da je fenomenalan glazbenik, istaknuo je Pavić koji je "Labyrinth songs" najavio pjesmom Hope Springs Eternal, koja je pratila A Window Opportunity čime je nastavio niz predivnih jazz trenutaka.

(Snimila: Sandra Cerin)(Snimila: Sandra Cerin)

- U mojoj obitelji nitko nije bio glazbenik, niti slušao jazz. Ja sam sa jedanaest godina krenuo svirati gitaru, ključna osoba je bila moj profesor Mario Igrec (gitarist Cubisma i drugih bendova), a ja sam do tad slušao rock - Queen, Floyd, i onda sam nekako kroz vrijeme i pod utjecajem mog profesora Igreca, te još nekih ljudi otkrio taj svijet jazza i to mi se strašno svidjelo, zaključio je Pavić.

Odsvirali su i skladbu Beduini nominiranu za nagradu Porin, a njezinom izvedbom u MMC-u Borko Rupena briljirao je na bubnjevima, podižući energiju večeri. U kvartetu sviraju i Petar Ćulibrk na klaviru, te Zvonimir Šestak na kontrabasu.

(Snimila: Sandra Cerin)(Snimila: Sandra Cerin)

Koncert je završio skladbom Equanimity, prvom kompozicijom koju je Pavić napisao što je rezultiralo velikim aplauzom gostiju koji su uživali u vinima sponzora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter