pobjednik ovogodišnje dore

FOTO & VIDEO / Spektakl na dočeku Baby Lasagne u Umagu

| Autor: Zvonimir Guzić


Kiša, koja je prijetila cijeli dan, nije spriječila nekoliko tisuća ljudi da napune Trg 1. svibnja u Umagu na svečanom dočeku u organizaciji Grada Umaga i pozdrave sugrađanina Marka Purišića poznatijeg kao Baby Lasagnu, pobjednika ovogodišnje Dore, natjecanja za izbor pjesme za Euroviziju. Prvi obožavatelji okupirali su obližnje ugostiteljske objekte u centru Umaga sat vremena prije dolaska glavne zvijezde, dok su se oni najmlađi u prvim redovima strpljivo gurali da budu što bliže svome idolu.

Euforija koja traje već duže vrijeme oko umaškog pjevača i njegove pjesme "Rim Tim Tagi Dim" kulminirala je njegovim dolaskom na binu kad je riječima "Hvala Umag, imam veću tremu večeras nego na Dori, nisam se nadao da će vas doći ovamo puno. Hvala od srca", razgalio srca mnogobrojnih fanova, i to ne samo iz Umaga, već iz cijele Istre pa i šire.

"Baby Lasagna, Baby Lasagna…" odjekivalo je centrom Umaga. Marku su se na pozornici pridružili i ostali članovi benda, gitarist Mihael, plesači Sebastijan i Luana, te brat Martin koji je na bubnjevima.

Nakon uvodnog razgovara cijele ekipe koji je vodio moderator Dino sa lokalnog radija Eurostar, slijedila su pitanja publike na koja je Baby Lazana strpljivo odgovarao.

Kakva su očekivanja u Švedskoj i da li isti tim ide na Euroviziju?

U Švedsku idemo opušteno pa što bude. Ima još više od dva mjeseca i za sada nema treme. Isti tim ide na Euroviziju, da pokažemo što možemo na još većoj pozornici.

Izlazi li album od Baby Lasagne?

Bit će uskoro album, trebalo bi biti devet pjesama na njemu.

Gdje je sniman spot za pjesmu "Rim Tim Tagi Dim"?

Spot je sniman u Kašteliru i ovim putem zahvaljujem cijelom mjestu i ljudima.

Na kraju svečanosti otvoren je šampanjac s kojim je cijeli tim Baby Lasagne nazdravio s umaškom publikom.

Umag je u svojoj prošlosti imao još pobjednika, od miss Hrvatske Vanje Rupene do svjetskog prvaka u rukometu trenara Line Červara, na njihovom tragu je i Marko Purišić posebno ako se iz Švedske s finala Eurovizije vrati kao pobjednik. Trenutno je glavni favorit na svim anketama i kladionicama, a Umag bi nakon ljepote i sporta mogao dobiti i glazbenog šampiona. Ispred bine na dočeku već su se čule ideje kako bi sljedeća Eurovizija mogla biti organizirana na stadionu u Stella Marisu.

Davno je bila ta 1989. godina otkad datira to jedino hrvatsko Eurovizijsko zlato grupe Riva iz Zadra ostvareno u bivšoj državi. Marko Purišić ima priliku ponoviti taj glazbeni uspjeh u samostalnoj Republici Hrvatskoj.

Umag je mali grad koji je Marko Purišić ovih dana učinio velikim, a njegovi sugrađani i stanovnici cijelog istarskog poluotoka su mu ovim dočekom na najljepši mogući način zahvalili na tome.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater