ove subote

Novo izdanje Bass Partyja u Klubu Kotač: Gostuju Lionshine, L.T., Ela i DMT

| Autor: Tea Tidić
Lionshine

Lionshine


Ove subote u Klub Kotač stiže peto izdanje pulskog bass partyja pod imenom MORE BASS! iza kojeg stoji Olive Session kolektiv.

"More Bass!" je pulski multižanrovski bass party koji iza sebe broji već četiri odlična izdanja s raznim internacionalnim i regionalnim izvođačima te dovodi u Pulu dašak dubstep, drum'n'bass, jungle, grime, dub i dancehall kulture.

Tako će u Klubu Kotač ovoga puta gostovati Lionshine i L.T. iz Ljubljane (Basolovka, LjubljanJah Vibes) te Ela i DMT iz Zagreba (Drop DNB, DNB United)

Predstavit će fuziju bass žanrova od breakbeata, dubstepa, reggaea, dancehalla do raggajunglea i drum n' bass-a.

LjubljanJah Vibes je glazbeno kulturno društvo iz crveno-žuto-zelene prijestolnice Slovenije. LionShine i Dj L.T. krenuli su prvim koracima prije devet godina, gdje su se prvi put susreli zahvaljujući zvuku Roots in Sessiona i kasnije dobili ideju da se udruže pod jednim imenom.

DMT (Snimio Domagoj Oklopčić)DMT (Snimio Domagoj Oklopčić)

U devet godina nastupali su na festivalima poput TrnFest, Lent, Overjam, Fešta, DNBK, Pin music Conference, Marihuana Marš, Roots in the woods, Štrped. Često su bili gosti na klupskim večerima u Gali Hali, Channal0, Gromki i k4. Također, nastupili su s Raggalutionom u CMAK-ovoj Tinčkovoj kući i FreedomFightersima u Pubu 33. Valja spomenuti i tjedne radijske emisije na Centralnoj postaji, mjesečni live streamovi Reggae Mesečnika i glazbene radionice Future Generation Playground.

DMT je zagrebački DJ i osnivač DROP kolektiva te organizator prvog D'n'B United-a. Prisutan je na sceni više od dva desetljeća, a krenuo je kao radijski urednik i voditelj hip-hop emisije Ruff Beats Rap Show davne 1999. godine. Prvi party organizirao je prije više od 20 godina, a u posljednja dva desetljeća sudjelovao je u organizaciji mnogih partyja i festivala. Neki od njih su Chew the Fat! Croatia i Tuborg Open Fair na kojima su ugostili drum'n'bass velikane kao što su Goldie, Sigma, Friction, TC, DC Breaks i mnoge druge. Nakon nekoliko godina izbivanja sa scene, DMT je početkom 2022. pokrenuo novi program naziva DROP kojem je cilj promocija raznih žanrova bass glazbe (drum'n'bass, dubstep & grime). U 2023. godini se upustio u organizaciju D'n'B United-a, najvećeg okupljanja domaće drum'n'bass scene u povijesti.

Ela Ela

Privatno Anđela, a poslovno Ela, DJ-ica je iz Zagreba. Drum and bass sluša od 2005. godine, a DJ-anja se ozbiljno uhvatila prošle godine. Prva ljubav joj je bio liquid funk, ali voli drum and bass u cijelosti bez obzira na tempo. Do sada je nastupala u Zagrebu, Bjelovaru, Sutivancu, Valpovu i Virovitici unutar Stereotip klupskog programa na valovima ICV radija. U studenom 2022. postaje resident DJ-ica na DROP eventima.

Uz njih, tu su još i Lunji Tunes, drum'n'basser iz Valbandona te Olive Session kolektiv - Cue Surprise, Richo i Win Co.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter