ULAZ BESPLATAN

Velikim koncertom Gustafi na Božić u Kanfanaru slave 43. rođendan: Nastupaju još i Banditi, Veterinari, Mamuti, EETB i specijalni gosti - Atomsko sklonište

| Autor: Edi Prodan
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Uvijek posebni i drugačiji, uvijek spremni strasno dati sve od sebe - Gustafi ovih blagdana pripremaju veliko rođendansko slavlje za sve svoje poklonike.
Koncert je predviđen točno na Božić, s početkom u 19 sati i to u njihovom ishodišnom mjestu, u Kanfanaru. S obzirom da je bez Božje pomoći jako teško opstati dulje od četiri desetljeća, nije ni čudno da su Gustafi točno na Božić prije 43 godine u Omladinskom domu u Vodnjanu odsvirali svoj prvi koncert.
I od tog dana održavali su, uvijek na Božić, svoje rođendanske koncerte diljem Istre, ovog puta, točnije već četvrti put za redom, ugostiti će ih matična Općina Kanfanar. Dakle, 25. prosinca s početkom u 19.30 sati, u šatoru na rukometnom igralištu u Kanfanaru odvijati će se višesatno rođendansko druženje i slavlje svih ljubitelja lika i djela Gustafi.
U programu će učestvovati sve njihove frakcije - Banditi, Veterinari, Mamuti, EETB uz, naravno, glavne slavljenike Gustafe. Ono što je ove godine posebno i drugačije - kao gost pojavljuje se i neuništivo Atomsko sklonište.
Biti će to jedan od rijetkih zajedničkih nastupa tih dvaju legendarnih istarskih bendova, što se ni u kom slučaju ne smije propustiti, svakako treba pogledati.
- Summit svih Gustafofila, kako se naziva naš event, okupiti će kao i svake godine brojne fanove željne zabave, sve pod sloganom - Gustafi svih zemalja ujedinite se i dojdite u Kanfanar! Moći ćete čuti presjek djelovanja kroz sve godine, ljude koje dugo niste vidjeli u Gustafima, brojne glazbenike, neviđen broj puhača, goste, ali i prijatelje koje dugo niste sreli, neke i od mladosti, ističe Edi Maružin, osnivač i vječni pokretač Gustafa.
Rođendanski koncert Gustafa je, koliko god da je teško nijansirati jer Gustafi uvijek idu punom snagom, posebno nabijen emocionalnošću i energijom, posebna svetkovina za sve, a i sami Gustafi najavljuju ludu štalu.
Koncert će se snimati video i audio, kako bi ostao kao dokument za buduće generacije. Stoga, što još drugo: nakon sakralnih i svjetovnih dijelova Božića, neka na večer bude - fešta. Uostalom sve je i počelo - na slamici u štalici, pa neka bude i štala s Gustafima. Božjom djecom jer 43 godine bez pomoći s visina teško bi išlo.
Organizaciju eventa potpisuju Udruga Gustafi i Općina Kanfanar. Ulaz je besplatan. Okupljanje započinje u 19 sati, koncert otvaraju Banditi u 19.30 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter