JER SVIRATI SE MORA 2

ŠTALA: Gustafi u zagrebačkom Saxu

Nastupi u Zagrebu za nas su nešto posebno, uvijek dovoljno ljudi, predobro raspoloženih i k tome svi su fanovi i poznavatelji naše glazbe. Kud ćeš bolje! Naša publika u Saxu neće čuti ništa novo, niti im to treba. Jer mi ćemo, kao da nam je to prvi put, svirati i "Katarinu" i "Kadi su ta vrata" i "Jesen" i "Žminjku", "Kurijeru"… - sve! Opet ćemo se stopiti u jedno, i mi i publika, kaže Edi Maružin

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Gustafi

Gustafi


Gustafi ili sinonim za kvalitetnu istarsku "štalu" nakon deset godina vraćaju se u zagrebački Sax gdje će nastupiti u subotu, 9. travnja, u 22 sata. Bit će to ujedno i druga koncertna večer u sklopu Ča-val festivala.

- Naši su nastupi za mene više od pukog koncerta. To je ritual, terapija i relax u jednom. Oslobađanje od svih stresova i negative koja nas svakodnevno okružuje. Nastupi u Zagrebu za nas su nešto posebno, uvijek dovoljno ljudi, predobro raspoloženih i k tome svi su fanovi i poznavatelji naše glazbe. Kud ćeš bolje! Naša publika u Saxu neće čuti ništa novo, niti im to treba. Jer mi ćemo, kao da nam je to prvi put, svirati i "Katarinu" i "Kadi su ta vrata" i "Jesen" i "Žminjku", "Kurijeru"… - sve! Opet ćemo se stopiti u jedno, i mi i publika, u hrpu znojnih tijela s jednim srcem. Ekstaza za pamćenje, najavio je Edi zagrebački koncert.

A, za one koji još ne znaju, vraćamo se u 1980. kada su Gustafe u Vodnjanu osnovali Edi i Vlado Maružin, Čedomir Mošnja, Igor Arih i Livio Morosin. No, tada su se zvali Gustaph i njegovi dobri duhovi. Iste godine, točnije 27. prosinca 1980. održavaju u Vodnjanu prvi javni nastup i taj dan od tada slave kao svoj rođendan. Prvi od svojih 11 albuma, objavili su 1985.

Glazbeni zaštitni znak Gustafa je spajanje rock glazbe s istarskom narodnom glazbom, bluesom i tex-mexom, a spadaju u glavne predstavnike ča-vala. Od originalne postave u bendu su danas ostali autor tekstova i glazbe, pjevač i gitarist Edi Maružin, i bubnjar Čedomir Mošnja.

Za album "F.F." 2007. Gustafi su osvojili nagradu Porin za najbolji rock album, a svoj posljednji studijski album "Maneštra" objavili su u prosincu 2015.

Koncert Gustafa u Saxu sufinanciran je putem Natječaja "Jer svirati se mora 2" provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Ulaznice za koncert po pretprodajnoj cijeni mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu te u Klubu studenata Istre "Mate Balota", koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godine postojanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter