ZVUCI MEDITERANA

FESTIVAL SETE SOIS SETE LUAS: Dvodnevni program uz zvukove Carla Faiella i Gustafa

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Gustafi na festivalu Sete Sois Sete Luas

Gustafi na festivalu Sete Sois Sete Luas


Nakon dvije godine stanke u Rovinj se vraćaju mediteranski zvuci Festivala Sete Sóis Sete Luas. Utemeljen je 1993. godine u Portugalu i odatle se proširio u deset zemalja Mediterana u kojima se promovira putem Mreže za kulturu. Grad Rovinj je 2008. godine podržao inicijativu Festivala Sete Sóis Sete Luas, prepoznavši ga kao novi zanimljiv kulturno-turistički projekt, te se uključio u realizaciju zajedno s Turističkom zajednicom grada Rovinja.

Zahvaljujući toj dugogodišnjoj suradnji 12. i 13. srpnja stižu u napuljski glazbenik Carlo Faiello i Gustafi. Faiello će stati na ljetnu pozornicu Zajednice Talijana "Pino Budicin" sutra, 12. srpnja u 21 sat, dok su Gustafi na programu 13. srpnja, također u 21 sat, na glavnom gradskom trgu.

Glavni ciljevi Festivala odnose se na međunarodnu razmjenu umjetnika različitih kultura, putem raznih oblika umjetnosti (narodna glazba, ulična kazališta, likovne umjetnosti, eno-gastronomija, kultura). Festival ove godine slavi svoje 27. izdanje, odnosno gotovo tri desetljeća rada u razvijanju projekata uglavnom u području popularne, etničke, tradicionalne glazbe i likovne umjetnosti, uvijek uključujući značajne ličnosti europskih i mediteranskih kultura. Od 1993. do 2010. počasni predsjednici Festivala su portugalski pisac José Saramago (Nobelova nagrada za književnost 1998.) i talijanski glumac Dario Fo (Nobelova nagrada za književnost 1997.). Od 2012. predsjednik Republike Zelenortskih otoka novi je počasni predsjednik. Festival je već dva puta nagrađen nagradom "Kaleidoscope" Europske unije, za visoku europsku dimenziju i kulturnu kvalitetu projekta, te pet puta "Kulturnim programom" Europske unije, a dodijeljena mu je nagrada za međunarodnu suradnju Caja de Granada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter