"MOTOR, LOZA, KUHAČA"

Poznati istarski chef David Skoko uskoro u novom kulinarsko-putopisnom serijalu. Donosimo detalje

| Autor: Tea Tidić
(Snimio Samir Cerić Kovačević)

(Snimio Samir Cerić Kovačević)


Dobro znani istarski chef David Skoko uskoro će o kulinarstvu i još koječemu govoriti u novoj kulinarsko-putopisnoj emisiji pod nazivom "Motor, loza, kuhača", koja će se od 4. listopada emitirati na 1. programu HRT-a.

Skoko, koji je na društvenim mrežama znan i kao Ribarev sin, u ovom serijalu na sebi svojstven autentični, šarmantan i nesputan način donosi kombinaciju dokumentarca i emisija zabavnog formata, u kojima spaja gastronomiju, enologiju i putopis.

Tijekom devet epizoda, chef David Skoko vodi gledatelje diljem Hrvatske u posjetu nekim od najistaknutijih domaćih vinara - od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te naravno Istre.

(Snimio Samir Cerić Kovačević)(Snimio Samir Cerić Kovačević)

Na svom putovanju Skoko daje uvid u lokalne zanimljivosti i otkriva raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske te usput i - kuha.

Vinarije su redom obiteljski angažmani, uključeni su svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu. Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu, Gerštmjaeru Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku.

Vinari pak u serijalu pojašnjavaju posebnosti svojih terroira - okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja. Pa će tako uz Davida Skoku gledatelji moći saznati zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima, način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva, sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u sunčanoj Baranji i mnogo drugih zanimljivih pojedinosti.

(Snimio Samir Cerić Kovačević)(Snimio Samir Cerić Kovačević)

Otkrivajući njihove priče, sve uz čašu vrhunskog vina, Skoko na svom šarmantnom Blekiju, putujućem špaheru na drva usput priprema zanimljiva i praktična jela, koristeći isključivo lokalne namirnice.

Seriju je režirao Radislav Jovanov Gonzo, Tanja Tušek je scenaristica, producentica Inja Korać iz produkcijske kuće Cobra Chicks, dok su obje autorice projekta. Direktor fotografije je Toni Renaud, a snimatelj druge kamere Radislav Jovanov Gonzo. Montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

(Snimio Samir Cerić Kovačević)(Snimio Samir Cerić Kovačević)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater