Nulti program Buzetskog kulturnog ljeta

Organic Sunset - Petrapilosa: Zalazak sunca na jedinstvenoj lokaciji tisućljetnog kaštela

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Subotnji program najavljen je na mjestu održavanja u kaštelu Petrapilosa (Snimila Gordana Čalić Šverko)

Subotnji program najavljen je na mjestu održavanja u kaštelu Petrapilosa (Snimila Gordana Čalić Šverko)


Organic sunset - Petrapilosa nulti je sadržaj ovogodišnjeg izdanja Buzetskog kulturnog ljeta kojim Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" i Terra Divina, u subotu s početkom u 18 sati, pozivaju posjetitelje da uz glazbu dočekaju zalazak sunca na jedinstvenoj lokaciji tisućljetnog kaštela na litici iznad doline rječice Bračane.

Spajanje zvuka s ambijentom

Organic House/downtempo je stil glazbe koji već nekoliko godina prednjači na najpoznatijim svjetskim pozornicama Ibize, Tulum Meksika, Mykonosa i raznih festivala diljem svijeta. Publika takvih događaja je sve brojnija zbog lokacija održavanja pa organizatori uvijek žele pronaći najljepšu prirodnu i povijesnu baštinu kako bi stopili ovaj zvuk s ambijentom.

- Očarani netaknutom prirodom te ljepotom ovog impozantnog kaštela, vrlo smo brzo došli do ideje da se takav sadržaj organizira u našoj predivnoj Istri. Za ljubitelje elektronske glazbe ovo je jedinstvena prilika da zaplešu unutar bedema srednjovjekovne utvrde, rekao je na konferenciji za novinare održanoj u Petrapilosi Toni Terlević, Toni Ter Wonder, domaći DJ rodom iz Svetog Lovreča koji svoju karijeru već godinama izgrađuje na Ibizi gdje se i isprofilirao u Organic House artistu. U svojoj, gotovo dvadesetogodišnjoj karijeri, nastupao je na mnogim poznatim eventima i festivalima uz svjetski poznate artiste. U želji da zvuk s Ibize dovede u istarsko podneblje, posjetio je kaštel Petrapilosa i dogodila se ljubav na prvi pogled.

U line-up će se pridružiti Juha - DJ iz Zagreba koji će ambijentalnim organic downtempom dodatno posuti čaroliju na ovaj nezaboravni sunset. Zagrebački DJ kroz svoju glazbu spaja eterične meditativne zvukove s organskim ritmovima i umirujućim frekvencijama.

Oduševljen lipanjskim sadržajem "Organic sunset - Petrapilosa", Ibiza Live Radio uvrstio ga je u svoj program "Magic places around the world", emitira i najave eventa kojeg će i prenositi. Program započinje u subotu u 18 sati i trajat će do nedjelje u 1 sat. Sedam sati glazbene poslastice usred prirode. Uspomene na ovaj sadržaj, najavio je Terlević, ovjekovječit će se snimanjem seta od dva sata na zalasku sunca. Stoga se preporuča što raniji dolazak u podnožje kaštela odakle će mini-bus besplatno voziti do njegovog ulaza. Sve do večernjih sati omogućeno je razgledavanje unutrašnjeg dijela kaštela s čijih se najviših dijelova pruža prekrasan pogled.

Ograničen broj ulaznica

Oni koji žele zaplesati u skrivenom biseru bogate i turbulentne prošlosti, trebaju kupiti svoju kartu na vrijeme. Broj ulaznica je ograničen, a mogu se nabaviti na https://www.entrio.hr/event/organic-sunset-w-toni-ter-wonder-kastel-petrapilosa-14081.

Organic sunset - Petrapilosa, naglasila je v. d. ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" Dijana Kolaković Prodan, uvod je u mnoštvo događaja koje je Učilište u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Buzeta u sklopu Buzetskog kulturnog ljeta pripremilo za svoje sugrađane i ostale posjetitelje, od koncerata raznih žanrova do kazališnih predstava i predavanja, a za najmlađe su tu već tradicionalne kino matineje i radionice.

- Ljetni sadržaji održavat će se na nekoliko lokacija pa ćemo tako u kaštelu ugostiti klape, u starom gradu Brunu Mičetića, a u Roču Teatar Naranču. Sveukupno smo pripremili dvadesetak programa, koji kreću već ovog vikenda, a trajat će do kraja kolovoza, najavila je Kolaković Prodan.

Ljetni program, nadovezala se i Melita Paladin iz buzetskog TZ-a, osmišljen je s ciljem da uz lokalno stanovništvo, privuče domaće i strane goste koji u to vrijeme borave na buzetskom području.

- U suradnji s Učilištem, osmislili smo sadržajan program koji će nuditi za svakoga ponešto, od najmlađih do najstarijih i koji će se odvijati na različitim lokacijama, istaknula je Paladin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater