Rocks & Stars

Silente prekida tišinu dolazeći ovo ljeto u vinkuranski Cave Romane s novom pjevačicom

| Autor: Glas Istre
Silente

Silente


Silente - jedinstveni rock bend zadire u razne žanrove, a svakim novim koncertom dokažu publici da su pred njima još godine stvaranja. Na ovoljetni Rocks & Stars Festival @CaveRomane stižu 3. kolovoza.

Ususret koncertu naš je sugovornik Tibor Karamehmedović, pjevač i gitarist dubrovačke grupe Silente, a otkrio nam je ponešto o uspjehu, novitetima u bendu te nastupu na nadolazećem Rocks&Stars Festivalu.

Neke su mu pjesme gotove u dvadesetak minuta, one druge uz malo sreće uopće i dovrši, dok neke radi i dvadesetu godinu zaredom. Kaže da je glazba univerzalni jezik: od male bebe što pusti ton čim se rodi, do ritma srca koji ju goni, a prva asocijacija na Istru su mu prijatelj benda Erik Pečanić i Umag.

- Kažu da se uspjeh preko noći rijetko događa, ali, čini se da se upravo to dogodilo nama uz pjesmu "Terca na tišinu" koja je - zavela cijelu Hrvatsku, objašnjava Tibor Karamehmedović i dodaje: "Svakome se dogodi taj prijelomni trenutak, vjerovali smo u sebe i da nas uspjeh čeka jer smo radili naporno od 2006. na tim pjesmama i željeli smo više. Opet, dođe na prepad to prihvaćanje od publike. Imaš osjećaj kao da si čekao cijeli život, a opet samo jedan trenutak. Jako smo zahvalni publici koja prepoznaje rad sve ove godine. Vjerujemo da najbolje tek dolazi!"

Uspjeh za uspjehom, kratki razlaz i sada povratak u velikom stilu. Sudeći po sjajnim pjesmama nakon te pauze - na kraju je stanka i dobro došla. Iako se tad nije činila ni dobar ni pametan izbor, čovjek nekad očajnički treba napraviti reda u samom sebi. Kao kad peškaš puno karata odjednom - ili složi ili ćeš se zapetljati.

Na pitanje Tko je Lara Viktorija Ilić, novi vokal grupe?, Tibor Karamehmedović odgovara: "Devetnaestogodišnja cura iz Dubrovnika s velikim glazbenim talentom i željom za rad. Ja, kad sam imao 19, sam bio neupotrebljivo zaluđen životnim idejama, a ona se čini toliko zrelija od mene u tim godinama. Jedva čekam da skupa radimo Silente i da Silente promijeni nju kao što je i sve nas u bendu. Želimo joj puno sreće, pogotovo na njenim prvim koncertima i nadamo se da će je publika prihvatiti lijepo kao što je prihvatila nas kad smo bili tako mladi."

Nova pjevačica, talentirana Lara Viktorija Ilić, s 13 je godina nastupala u showu Zvjezdice, a fanove ove dubrovačke grupe oduševila je izvedbom 'Mene moje uši lažu'

A, oni, da nisu Silente, vjerojatno bi bili isti bend drugog naziva. Publiku su oduševili albumom "Lovac na čudesa" 2013., uslijedio je fenomenalan "Neće Rijeka zrakom teći" 2015., a i sve stihove s "Malo magle, malo mjesečine" iz 2018. fanovi su brzo naučili. Godina 2022. donijela je album "IV", s deset novih pjesama, redom hitova. Sve tekstove napisao je Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžmane potpisuje Tibor Karamehmedović, a glazbeni producent albuma je Nikša Bratoš.

Govoreći o tome što se promijenilo u ovih deset godina, a što je ostalo najviše u sjećanju, Tibor Karamehmedović kaže: "Toliko se toga promijenilo da skoro ništa nema isto. Osim onog, vječno neodgovorenog pitanja, kako da se brani što je neobranjivo?

Jednom kad koncert krene, potpuno se prepuštate i vi i publika"

Koliko tu ima prostora za spontanost?

- Jako puno, zbog toga se to voli. Zbog toga se to radi. Publika može kompletno promijeniti koncert za bend. A ponekad i suprotno, kaže Tibor.

O ovoljetnom nastupu u spektakularnom vinkuranskom kamenolomu Cave Romane, kaže: "Vjerujemo da će biti spektakularno. Jedva čekamo, ne možemo opisati koliko. Hvala najljepša publici koja prati i organizatorima ovako lijepih pozornica što nas spajaju".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini