LISBON SINGS

Uspješna vokalna skupina "Nešpula" iz Pule u Lisabonu osvojila srebro na međunarodnom pjevačkom natjecanju

Postavu "Nešpule" koja je predstavljala Hrvatsku na natjecanju čine talentirani pjevači: Doris Mejak, Lucija Roce, Ornela Oršulić (soprani), Martina Šverko, Antonela Macuka (alti), Sandro Lučić (bas), te tenorine Iva Gobin i Tatjana Merkl, koja je ujedno i umjetnička voditeljica skupine

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Nešpula

Nešpula


Uspješna Mješovita vokalna skupina "Nešpula" iz Pule u Lisabonu je osvojila još jedno priznanje za svoj rad – srebro na međunarodnom pjevačkom natjecanju "Lisbon Sings" u organizaciji INTERKULTUR-a.

Natjecavši se u čak dvije kategorije s jakim zborovima i vokalnim skupinama iz cijelog svijeta i unatoč tome što su bili jedna od najmanjih skupina, svojim izvedbama tradicionalnih istarskih, dalmatinskih i bugarskih pjesama, klasičnih te filmskih skladbi, uspjeli su skrenuti pozornost na sebe i osvojiti sjajno srebro.

Postavu "Nešpule" koja je predstavljala Hrvatsku na natjecanju čine talentirani pjevači: Doris Mejak, Lucija Roce, Ornela Oršulić (soprani), Martina Šverko, Antonela Macuka (alti), Sandro Lučić (bas), te tenorine Iva Gobin i Tatjana Merkl, koja je ujedno i umjetnička voditeljica skupine.

Važno je istaknuti da "Nešpula" poziva sve zainteresirane muške glasove ukoliko žele postati njihovi novi članovi da im se jave. Audiciju je potrebno ugovoriti putem njihovih profila na društvenim mrežama poput Facebooka i Instagrama.

Nakon iznimno posjećenog koncerta u pulskom prostoru Europskog centra za mir i razvoj UN-a (ECPD) te natjecanja u Portugalu, "Nešpula" će u prosincu održati i niz prigodnih božićnih nastupa i koncerata, a prvi u nizu je božićni koncert 10. prosinca na pulskom trgu Portarata u sklopu programa Advent u Puli gdje će nastupiti zajedno s Mješovitim pjevačkim zborom Cantus Populi s početkom u 10 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater