Zoe ŠESTAN

Nakon što je osvojila Pariz, mlada pulska pjevačica kreće put Berlina na "Dječju Euroviziju"

Predstavit ću se s dvije pjesme, "Dajem ti srce, zemljo moja" Doris Dragović i "Listen" od Beyonce. Nisam opterećena plasmanom jer već je direktno uvrštavanje među najbolje u Finale Euro Pop Contesta "Berliner Perle", kao i sva podrška, najveće priznanje i najveća nagrada, veli Zoe Šestan, 11-godišnja pulska pjevačica

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Zoe Šestan

Zoe Šestan


Zoe Šestan, sve poznatija 11-godišnja pulska pjevačica, nastavlja s međunarodnim gostovanjima i uspjesima. Nakon uspjeha s poznatog pariškog festivala prije nekoliko mjeseci, sada je dobila osobni poziv Viktora Leisa, predsjednika organizacije Musik, Treffen und Veranstaltungen, za direktni ulazak u finale velikog i prestižnog pjevačkog natjecanja - Euro pop Contest "Berliner perle" 2022., a koji se održava u Berlinu od 24. do 28. studenog.

Kako saznajemo, natjecatelji koji će se tu predstaviti podijeljeni su u nekoliko kategorija, a u dobi su od 10 do 24 godine. Ne radi se o showu tv-produkcije, već o svojevrsnoj Dječjoj Euroviziji, natjecanju sličnom The Voice Kidsu, Supertalentu i slično. Ove godine nastupa 57 izvođača iz cijelog svijeta.

Rosana Nenadić, majka Zoe Šestan, ističe da je Zoe u biti debitantica na međunarodnoj dječjoj pjevačkoj sceni, bez prave kontinuirane vokalne poduke, i da je sama po sebi nevjerojatna činjenica da je ovog proljeća dobila ovako ugledan poziv, i to bez dodatnih provjera selekcijskih takmičenja.

- Mora se naglasiti da ovoga puta bez pomoći Grada Pule, Turističke zajednice grada Pule i niza donatora, odlazak u Berlin ne bi bio moguć. Svaka donacija, bez obzira na iznos, je bila itekako dragocjena. U početku je osiguravala pravovremena sredstva za svaki sljedeći sat vokalne poduke s čime je trebalo krenuti odmah, prije mjesec i pol, kada se trebalo potvrditi sudjelovanje, ističe Zoeina majka.

Zoe je vježbala s mentoricama Petrom Antolić i Valerijom Nikolovski, a kostime je kreirala poznata pulska dizajnerica Kristina Nefat, uz sudjelovanje tvrtke Plisee iz Zagreba.

- Predstavit ću se s dvije pjesme "Dajem ti srce, zemljo moja" Doris Dragović i "Listen" od Beyonce. Nisam opterećena plasmanom jer već je direktno uvrštavanje među najbolje u Finale Euro Pop Contesta "Berliner Perle", kao i sva podrška, najveće priznanje i najveća nagrada.

Mlada talentirana pulska pjevačica Zoe Šestan osvojila je status prvog laureata na International WAPA (World Association of Peforming Arts) Contest VIVE LE FRANCE 2022, odnosno na International Art Festival and Contest "The Festival Bridges" - Le Concours et Festival des Artes Les etoile de Paris 2022. Osvojila je prvo mjesto u svojoj kategoriji u dobi od 10 do 12 godina, a prvi laureat je bila zbog najvećeg zbroja bodova konkurenata u svim kategorijama. Zoe je za nastup tada najviše pripremila njezina majka Rozana. Radila je ponešto i s poznatom mezzosopranisticom Sofijom Cingula te s Antonelom Mendiković Đurić. Inače, ova simpatična djevojčica pohađa glazbeni studio Čarobna frula pod vodstvom Tatiane Giorgi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater