PULSKA GITARIJADA

U četvrtak, 2. svibnja na Puntiželi: Pet bendova u finalu pulske gitarijade

| Autor: Zoran ANGELESKI

Zagrebačka grupa Magnar, rapski sastav Ala da, te pulski bendovi The Low Kicks, Flo Masters i KON finalisti su pulske Gitarijade koja će se idućeg četvrtka, 2. svibnja, od 18 sati održati na Puntiželi u sklopu nove četverodnevne glazbeno-sportske gradske manifestacije Rock'n'Grill.

Gosti gitarijade su Valter Kocijančić iz Parafa (nastupit će u četvrtak između 21.30 i 22 sata) te prošlogodišnji pobjednici gitarijade Silikons iz Rijeke.

Od obnavljanja 2011. godine, ovo će biti deveta gitarijada po redu i svojevrsni je uvod u jubilarnu desetu Gitarijadu iduće godine. Žanrovski gledano, ovaj će put Gitarijada biti pretežito obilježena hard i punk rockom te stoner-grunge-heavy metalom.

Nataša Petrić Tasha kazala je da se za ovogodišnje izdanje pulske Gitarijade prijavilo deset, dok je za finalnu večer odabrano pet grupa. Cilj Gitarijade je, veli ona, sačuvati live rock svirke i omogućiti autorskim bendovima da se izraze pred publikom, i eventualno ojačaju pozicije u karijeri. Zato je i kriterij da na gitarijadi mogu sudjelovati samo demo sastavi, koji nemaju objavljeno djelo za službenog izdavačku kuću.

- Previše je šunda na sceni i nema previše prostora za alternativnu, nezavisnu scenu. Bendovi se kod nas teško opstaju. Zovu nas jer nemaju više, kao nekad, ni gdje svirati, osim u svojim garažama, pojasnila je Tasha potrebu za Gitarijadom.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini