MEĐU 657 ULJA

VRHUNSKA KVALITETA Agrolagunina Ol Istria maslinova ulja ponovno OSVOJILA LONDON

| Autor: Glas Istre
Nagrađeno ulje

Drugu godinu za redom Ol Istria Selekcija maslinovo ulje osvojila je zlatnu medalju u kategoriji kvalitete na prestižnom svjetskom natjecanju maslinovih ulja London International Olive Oil Competitions. U istoj kategoriji ulje Ol Istria Picholine je osvojilo srebro. Ulja iz Agrolagune time su potvrdila kontinuiranu vrhunsku kvalitetu i prepoznatljivost na svjetskoj maslinarskoj sceni.

Naime, IOOC je jedno od najvećih i najrespektabilnijih natjecanja u Europi, u čijoj je konkurenciji ove godine bilo prijavljeno ukupno čak 657 ulja iz 25 zemalja. U kategoriji kvalitete u kojoj su Ol Istria ulja odnijela medalje konkuriralo je čak 511 ulja.

- Uvijek naglašavamo dauspjeh Ol Istria maslinovih ulja leži u kontroliranom procesu od početka do kraja proizvodnje kao i znanju koje se ugrađuje u obradu, od maslinika preko ploda do proizvodnje ulja. Agrolaguna godišnje proizvodi u prosjeku oko 150 tona ekstra djevičanskog maslinovog ulja, a udio ekstra djevičanskog maslinovog ulja pod brandom Ol Istria, kojeg čini kupaža sorti, u ukupnoj proizvodnji Agrolagune iznosi 98 posto. Osim brojnih nagrada, velika potvrda kvalitete istarskih maslinovih ulja je činjenica da je to prepoznala i talijanska 'biblija' ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei koja je upravo Istru pet puta za redom proglasila najboljom maslinarskom regijom na svijetu.

No još važnije od toga što kvalitetu naših ulja ponovo prepoznaju certificirani stručnjaci oleolozi u međunarodnim žirijima, visoku razinu naših ulja prepoznaju i potrošači, kaže Vlado Čondić Galiničić, direktor Agrolagune.

Uz to što se masline uzgajaju na izvrsnim lokacijama, direktor Čondić kaže da su osnova za vrhunsku kvalitetu ekstra djevičanskog ulja ručno brani neoštećeni plodovi koji se prerađuju unutar 12 sati nakon berbe. Brend Ol Istria dobio je certifikat kontrolirane oznake izvornosti za ekstra djevičansko maslinovo ulje, ZOI Istra, što podrazumijeva strogu kontrolu isključivo istarskog podrijetla ploda maslina, samo odabranih sorti, prerađeno u kratkom roku na maksimalnoj temperaturi od 27°C, te čuvano u kontroliranim uvjetima temperature i interne atmosfere.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom