EWOO WORLD RANKING

Stancija San Antonio iz Vodnjana najnagrađivanije gospodarstvo za maslinova ulja. PROMOVIRALI SU I POSEBAN COCKTAIL!

U cocktailu je korišteno maslinovo ulje sorte leccino, koje je izuzetno svježeg i aromatičnog okusa. Miriše na sam plod masline i pokošenu travu, umjerene je gorčine i pikantnosti, a samo ulje daje lijep karakter cocktailu koji je dobio naziv San Antonio

| Autor: Glas Istre
Cocktail s okusom ekstradjevičanskog maslinovog ulja

Cocktail s okusom ekstradjevičanskog maslinovog ulja


EWOO WORLD RANKING 2021. ponovo je proglasio stanciju San Antonio. najnagrađivanijim gospodarstvom za maslinova ulja u Hrvatskoj. Osim toga, San Antonio je ove godine osvojio i nagradu za najnagrađivanije masliovo ulje. Tim povodom predstavljen je cocktail San Antonio kojemu je jedan od sastojaka i ekstra djevičansko maslinovo ulje, a kreiran je specijalno za ovu prigodu. Cocktail s okusom ekstradjevičanskog maslinovog ulja iskorak je u nešto potpuno drugačije. Na ideju su došli sasvim slučajno kada su se direktor uljare San Antonio Marijan Marjanović i profesionalni barmen Davor Kaić upoznali na tečaju za sommeliere maslinovih ulja u Vodnjanu.

Drugačija priča

- Budući da smo oboje pohađali tečaj, spojila nas je ljubav prema maslinovom ulju. Ta nas je ljubav potaknula na međusobnu kreativnost i nadogradnju vlastitih iskustava. Htjeli smo spojiti maslinovo ulje u jednu drukčiju priču, na posebniji način, a rezultat je ideja po kojoj smo napravili ovaj poseban cocktail. Razmišljanja su išla u smjeru da cocktail bude napravljen na bazi maslinovog ulja, a da se okusi i miris maslinovog ulja ne izgubi, kazao je Davor Kaić.

Cocktail je bazično rađen na jednostavnim sastojcima, dok je izrada i postupak pripreme dosta kompleksan i zahtjevan. U cocktailu je korišteno maslinovo ulje sorte leccino, koje je izuzetno svježeg i aromatičnog okusa. Miriše na sam plod masline i pokošenu travu, umjerene je gorčine i pikantnosti, a samo ulje daje lijep karakter cocktailu koji je sukladno i prilici dobio naziv San Antonio.

Foto

Davor Kaić

- Najbolji smo jer smo osvojili najviše bodova na inozemnim natjecanjima koja sudjeluju u EWOOWR. Na pet različitih natjecanja osvojili smo 27 nagrada, ili ukupno 765.25 bodova. Ulje s najviše bodova, istarska bjelica također je naše na što smo iznimno ponosni, istaknuo je Marijan Marjanović direktor ove uspješne uljare.

Rad i usavršavanje

Ova klasifikacija dio je Svjetske rang liste Svjetske udruge novinara i pisaca. Svjetska ljestvica EWOO neprofitna je ljestvica stvorena kako bi potrošačima promovirala najnagrađivaniji EWOO u svijetu. Nagrađuje ulja koja su sudjelovala u svijetu na bilo kojem natjecanju održanom tijekom 2021. godine za koje smatra da je na međunarodnoj razini. Svake godine objavljuje se popis rangiranih.

- Naš neprestani rad i usavršavanje, vrhunska tehnologija i personalizirani pristup svakom maslinaru dali su ove godine posebno vrhunske rezultate. I kad nam se 2021. bližila kraju i kada smo mislili da je sve napravljeno, posloženo i da nas više ništa neće iznenaditi, dogodila se još jedna u nizu pozitivnih stvari kao rezultat neprekinutog rada, zaključio je Marjanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini