SUMMER WINE HERITAGE FESTIVAL

Pula ovog ljeta postaje vinski centar za sve hedoniste, provjerite u petak i subotu na pulskom Kaštelu

| Autor: Lara BAGAR
Festival će u petak i subotu trajati od 18 do 24 sata, nakon čega se after party premješta u Circolo, najavili su organizatori (Neven LAZAREVIĆ)

Festival će u petak i subotu trajati od 18 do 24 sata, nakon čega se after party premješta u Circolo, najavili su organizatori (Neven LAZAREVIĆ)


Jedinstven pogled na Arenu s krova Kaštela, uz vatromet povodom otvaranja Pula Film Festivala, i kulinarske majstorije vrhunskih šefova, zasigurno će biti kulisa za pamćenje ovoj večeri čiji prihod ide za projekt Domagoja Jakopovića „Ribafisha“ - #RokOtok pothvata kojim će u tri godine otplivati 50 hrvatskih nastanjenih otoka, naglasila je organizatorica događanja Loreena Meda

Povijesni i Pomorski muzej Istre, popularni pulski Kaštel ovoga će vikenda, točnije u petak i subotu, ugostiti prvi vinski festival Summer Wine Heritage Festival, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare. Festival je namijenjen svim hedonistima i ljubiteljima vina autohtonih sorti, dobre hrane, prirodnog životnog stila i zabave, a prisutne će oduševiti svim najboljim što scena trenutno ima za ponuditi. "Kroz dva dana festivala na jednom će se mjestu izmijeniti poznata imena gastronomske scene te izabrani vinari. Imat ćemo 20 vinara iz cijele Hrvatske sa preko 60 vrsta vina. Vinari teško dolaze u Istru jer je Istra jaka vinska regija u kojoj se pije malvazija, te je ovo prilika da se proširi ponuda, no ujedno i platforma za buduće događaje. Summer Wine ujedinjuje baštinu, kako onu povijesnu i gradsku kroz tvrđave s vinskom baštinom kroz sorte, rekla je organizatorica Loreena Meda, poznato lice hrvatske eno gastro scene koja festival organizira uz logističku potporu LF Cateringa i stručnjakinju za organizaciju evenata Velku Šuran, uz mlade asistente Dijanu Čavrag i Jan Franjula iza kojeg stoje mnogobrojni veliki festivali.

Vrhunska vina i hrana

Sam festival tematski je podijeljen na tri kategorije – vino i nezavisne vinare u dvorištu Kaštela gdje će se isto smjestiti POP UP Vinoteka i muzički program, hrana tj., kulinarske izvedbe na krovu Kaštela i u lounge zoni, te baština i kultura kroz postav Povijesnog i pomorskog muzeja Istre.

"U jedinstvenom ambijentu, s pogledom na Pulu i rimski Amfiteatar, želimo vas uvesti u svojevrsno vinsko putovanje kroz hrvatske sorte, prirodna vina i upoznati vas sa stvaralaštvom nezavisnih vinogradara. Tijekom festivala moći će se degustirati preko 60 vrsta vina, te kupiti ista ta vina na za to namijenjenom dijelu POP UP Vinoteke, tj., vinskog dućana koji omogućuje prodaju vina i ostalih proizvoda po promotivnim cijenama.

Za vrijeme trajanja festivala, oba dana, prilagođen je i poseban muzički program te Lounge dio s dodatnom ponudom hrane, koktela i kave. U Summer Wine lounge clubu posjetitelji će moći pronaći osvježenje u biranim imenima dodatne ponude hrane i pića. Hook & Cook, Kampanjola, Gelato d'Oro i Monte caffe su bez sumnje imena koja će ovaj prostor istaknuti idealnim za odmor i eventualni networking. Tu je i CHEF MESS BBQ sesija, na krovu, prvog dana festivala tijekom koje će posjetitelji moći isprobati grill jela od autohtonog Boškarina i grill delicije posebnog gosta Đurina Hiža te jedinstvenog Barba Q smoked meat.", objasnila je Meda.

Humanitarna večer

Drugog dana festival se nastavlja u humanitarnom ozračju. Chef Deniz Zembo, Ivan Pažanin i poznati pulski maestro Robert Perić prepoznali su projekt i njegovu kvalitetu te promotivni potencijal, stoga će u subotu udružiti snage kako bi upriličili dobrotvornu VIP večeru na krovu Kaštela "Stars Under the Stars". Jedinstven pogled na Arenu s krova Kaštela, uz vatromet povodom otvaranja Pula Film Festivala, i kulinarske majstorije vrhunskih šefova, zasigurno će biti kulisa za pamćenje ovoj večeri čiji prihod ide za projekt Domagoja Jakopovića "Ribafisha" - #RokOtok pothvata kojim će u tri godine otplivati 50 hrvatskih nastanjenih otoka. RokOtok je nastao u spomen na sina Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh. Svi gosti večere na poklon će dobiti i knjigu "RokOtok" u kojoj je Ribafish sabrao razgovore sa svojim sinom.

"Vjerujemo da Summer Wine Heritage Festival može postati prepoznatljiva urbana vinska platforma grada Pule. Misija nam je predstaviti vinsku baštinu Hrvatske u najboljem mogućem svijetlu u jednom od najljepših prostora Pule te vinarima omogućiti dodatnu platformu za predstavljanje kako turistima tako i lokalnom stanovništvu", zaključila je organizatorica i pozvala sve da sudjeluju na ovom zanimljivom festivalu.

Festival će svakog dana trajati od 18 do 24 sata, nakon čega se after party premješta u Circolo. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima Entria uz koje se dobiva bon od 30 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini