GASTRO PORTAL KULT PLAVE KAMENICE

KAKO IZBJEĆI RESTORANSKI LOCKDOWN? Neki hoteli otvoreni su čitave godine i u njima se odlično jede, pogotovo u Istri

Kult Plave Kamenice sastavio je listu hotela koji su trenutno otvoreni i u kojima se, kako pišu, može pristojno pojesti. Među deset njihovih preporuka najviše je hotela iz Istre. Tu je San Rocco iz Brtonigle, zatim Cattunar Wine Residence iz Nove Vasi, hotel Lone u Rovinju te labinski hotel Peteani

| Autor: Glas Istre
Topli ambijent u restoranu labinskog hotela Peteani

Topli ambijent u restoranu labinskog hotela Peteani


Gastronomski portal Kult Plave Kamenice brzo je reagirao na nove epidemiološke mjere kojima su zatvoreni ugostiteljski objekti u cijeloj Hrvatskoj. Donose članak o tome kako izbjeći restoranski lockdown. Naime, neki hoteli koji rade čitavu godinu ostaju otvoreni pa bi ljubitelji dobre hrane u njima mogli doći na svoje. Naravno, pritom će morati biti i gosti hotela, odnosno prespavati u njima, što mnogim gastrofanaticima neće teško pasti.

Kult Plave Kamenice sastavio je listu hotela koji su trenutno otvoreni i u kojima se, kako pišu, može pristojno pojesti. Među deset njihovih preporuka najviše je hotela iz Istre. Tu je San Rocco iz Brtonigle, za koji Plava Kamenica napominje da je eminentno gastronomski hotel. "Sezona je bijelih tartufa po kojima je San Rocco osobito poznat, pa je ovaj začetnik žanra butiknih hotela u Hrvatskoj idealno mjesto da pobjegnete od lockdowna", navode. Na njihovoj listi je i Cattunar Wine Residence iz Nove Vasi. "Hotel uglednog vinara Franka Cattunara ima vrlo luksuzne sobe, ali nema kuhinju. Što nije problem, budući da se hrana dostavlja iz obližnjeg San Rocca", napominju autori na Plavoj Kamenici.

Nezaobilazan je i hotel Lone u Rovinju. "Lone na ovoj listi nije zbog kvalitete hrane, jer hrana u Loneu već dugo nje ništa osobito, nego zato što se radi o jednom od rijetkih rovinjskih hotela koji su trenutno otvoreni. Većina ih se otvara pred blagdane. Sobe u Loneu su udobne, a servis je prije tri tjedna funkcionirao baš izvrsno. I može se jesti", napominji.

Nisu zaobišli ni istočnu istarsku obalu. Na njoj preporučuju hotel Peteani u Labinu. "Jedini dobar labinski hotel ima sve poznatiji restoran, koji se bavi moderniziranim verzijama tradicionalne istarske kuhinje. Labin je ionako jedan od najljepših istarskih gradova koji zaista vrijedi upoznati", zaključuju na portalu Kult Plave Kamenice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini