OVOG VIKENDA

FESTIVAL SIRA U SVETVINČENTU: Vođene degustacije sljubljivanja sira i vina, izbor za Naj Kozu, smotra ovce, natjecanje u šišanju ovaca...

| Autor: Glas Istre
Festival sira u Svetvinčentu

Festival sira u Svetvinčentu


Ovog vikenda svi putevi vode u Svetvinčenat, malo mjesto u srcu Istre koje će ponovo okupiti najbolje sirare iz Istre, zaljubljenike u sir, ali i ostale gastronomade. Tijekom festivala, posjetitelji će moći uživati u vrhunskom siru od 11 do 19 sati na Placi u Svetvinčentu.

Na 9. Festivalu sira svoje proizvode će izlagati: Sirana Zlata, Sirana Majcani, Vesna Loborika, OPG Sia, Sirana Orbanić, Stancija Kumparička, OPG Macan, OPG Peršić, OPG Maliki i Sapori Istra.

Posebnost festivala je regionalno stručno ocjenjivanje sireva i ostalih mliječnih proizvoda od strane Agronomskog fakulteta, a diplome nagrađenim sirarima biti će dodijeljene na otvorenju Festivala.

U subotu u 18 sati na veselje mnogobrojnih posjetitelja birati ćemo NAJ KOZU ISTRE. Ova se tradicionalna manifestacija održava 21. godinu za redom te privlači posjetitelje koji žele vidjeti nešto drukčije i originalno. Izbor naj koze održat će se u više kategorija: najizvornija koza, najsimpatičnija koza te miss Istre.

Festival sira u Svetvinčentu

Istog dana u 19.30 sati biti će organizirana vođena degustacija pod nazivom "SLJUBLJIVANJE SIRA I VINA" u suradnji sa udrugom Vinistra. Na degustaciji biti će prezentirani domaći kozji sirevi u kombinaciji sa istarskim vinima.

Jedan od glavnih dijelova programa u nedjelju je i 4. Smotra istarske ovce koja će započeti u 14 sati, a najatraktivniji dio smotre zasigurno je natjecanje u ručnom i strojnom šišanju ovaca u 16 sati u Žlinji.

Za gastronomski dio pobrinuti će se Kampanjola sa uvijek posebnom i ukusnom gastro ponudom u kombinaciji s eko birom iz njihove proizvodnje, OPG Franjul sa suhomesnatim proizvodima te Villa Soši sa kolačima i slasticama.

Organizatori 9. Festivala sira su Turistička zajednica Općine Svetvinčenat i Općina Svetvinčenat, dok je pokrovitelj festivala Istarska županija

 

Festival sira u Svetvinčentu

Program 9. Festivala sira, 18. i 19. rujna:

Subota i nedjelja

  • 11.00 - 19.00 Izložba i degustacija sireva – PLACA

Subota, 18. rujna

  • 11.00 Otvorenje Festivala (Placa)
  •            Svečana dodjela priznanja nagrađenim sirarima
  • 18.00 21. Izbor Naj Koze
  • 19.30 Vođena degustacija – sljubljivanje sireva i vina (Kaštel Morosini Grimani)

Nedjelja, 19. rujna

  • 12.30 16. Histria Oldtimer Rally - dolazak u Svetvinčenat
  • 14.00 4. Smotra ovce (Žlinja)
  • 16.00 Natjecanje u šišanju ovaca (Žlinja)
  • 19.00 Vođena degustacija – sljubljivanje sireva i vina (Kaštel Morosini Grimani)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater