FESTIVAL VINA SREDIŠNJE ISTRE

DANAS I SUTRA VINSKE PRIČE U GRAČIŠĆU

Naglasak manifestacije neće biti na masovnoj posjećenosti i jeftinom ispijanju vina, već na kvaliteti ponude, na način da će se za 40 kuna moći kupiti čašu - suvenir, s degustacijskim bonom, a daljnja konzumacija je po cjeniku vinara. Na taj način želimo privući ljubitelje vina i dobre atmosfere koja je zagarantirana u našem prekrasnom Gračišću, rekao je načelnik Ivan Jeromela

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


"Gračišće je već dugi niz godina poznato po našoj Smotri vina, koja je postala prva asocijacija na mjesto. Kako bi održali tu poveznicu, ali i omogućili razvoj turističke ponude na jedan elegantniji način, odlučili smo organizirati Festival vina središnje Istre, na kojem će posjetitelji uz glazbu moći uživati u najboljim vinima središnje Istre, ali i drugim autohtonim proizvodima, kao što su pršut, kobasice i sir.

Naglasak manifestacije neće biti na masovnoj posjećenosti i jeftinom ispijanju vina, već na kvaliteti ponude, na način da će se za 40 kuna moći kupiti čašu – suvenir, s degustacijskim bonom, a daljnja konzumacija je po cjeniku vinara. Na taj način želimo privući ljubitelje vina i dobre atmosfere koja je zagarantirana u našem prekrasnom Gračišću", rekao je uoči održavanja ovogodišnje manifestacije Vinske priče Gračišća načelnik Ivan Jeromela.

Inače, vino je sinonim za Istru, a Gračišće je sinonim za vino, općina poznata kao mjesto koje okuplja brojne ljubitelje vina. Stoga je Općina Gračišće ove godine, u suradnji s TZ-om središnje Istre, nakon dvije godine pauze od poznate i bogato posjećene Smotre vina u Gračišću, odlučila iznenaditi dvodnevnom manifestacijom Vinske priče Gračišća koja će se održati danas i sutra s početkom u 19 sati. Gračišće će postati mjesto okupljanja lokalnih vinara i proizvođača lokalnih proizvoda, poput pršuta, maslinovog ulja, meda i slastica, a neće nedostajati ni dobre glazbe!

Večeras će tako zabavni dio programa otvoriti Goran Tomić trio, koji će sve okupljene zabaviti flamenko crticama. Nakon njih slijede Techno Vikinzi, dok je nedjelja rezervirana za etno skupinu "Veja", a nakon nje pozornicu preuzima DJ Nikola z Kukurini.

Na samom će se festivalu moći kušati kvalitetna vina s vinske scene središnje Istre. Osim u finom vinu, moći će se uživati i u istarskim kobasicama, pršutu i ostalim autohtonim delicijama. Svaki će posjetitelj platiti kotizaciju za čašu 40 kuna te će uz nju dobiti bon za čašu vina na štandu koji sam odabere, a svaka se iduća čaša plaća prema cjeniku koji će vinari unaprijed formirati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of