Napeta završnica Masterchefa

Maja Šabić dva koraka do titule masterchefice!

| Autor: Marina VUKŠIĆ
Maja Jalšovec, Maja Šabić (u sredini), Matea Alduk (Foto MasterChef)

Maja Jalšovec, Maja Šabić (u sredini), Matea Alduk (Foto MasterChef)


Puljanka Maja Šabić plasirala se u polufinale MasterChefa, odnosno u top tri, i samo je jedna stepenica dijeli do velikog finala!

U večerašnjoj posljednjoj eliminacijskoj epizodi za plasman u polufinale, uz Loru Cepetić koja je to osigurala ranije, Maja se borila s imenjakinjom Majom Jalšovec iz Zageba i Korculankom Mateom Alduk.
Kao i prethodne dvije večeri, zadatak kandidatkinja bio je replicirati jelo nekog od chefova mentora. Večeras su Maja Š., Maja J. i Matea morale kopirati jelo Melkiora Bašića, i to dva tanjura - slano jelo u kojem je glavna komponenta bila rolada od krumpira rezanog na japanskoj mandolini, te slatko jelo, Božićnu kuglu, izuzetno tehnički kompleksan desert čiji je najslađi dio bio takozvana staklena kugla od sećera.
Pred žirijem je Maja Šabić bila samouvjerena. Osim što je jedina imala sve zadane komponente na tanjuru, pogodila je i s okusima i s prezentacijom jela.
Žiri je za njena jela sipao samo komplimente, pogotovo za slatki dio, a koliko ga je Maja Š. dobro napravila govori konstatacija chefova da ce ga biti teško nadmašiti.
Jednostavno, bila je najbolja!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter