ZAVRŠNICA POPULARNOG SHOWA

Puljanka Maja Šabić napravila još jedan veliki (is)korak u Masterchefu

Popularni MasterChef, natjecateljski gastro show koji se emitira na Novoj TV došao je do same završnice. Ovog tjedna bit će emitirano posljednjih pet epizoda, odnosno borba za plasman u polufinale i finale između preostalih pet kandidata

| Autor: Marina Vušić
Maja Šabić Masterchef (Facebook)

Maja Šabić Masterchef (Facebook)


Popularni MasterChef, natjecateljski gastro show koji se emitira na Novoj TV došao je do same završnice. Ovog tjedna bit će emitirano posljednjih pet epizoda, odnosno borba za plasman u polufinale i finale između preostalih pet kandidata.

U večerašnjoj je sudjelovalo njih četvero- Puljanka Maja Šabić, Korčulanka Matea Alduk, Riječanin Leo Jurešić te Zagrepčanka Maja Jalšovec, budući da je Zagrepčanka Lora Cepetić ranije već izravno izborila plasman u polufinale, odnosno u top tri, pa do polufinala ostale natjecatelje bodri s galerije. Maja Šabić večeras je napravila drugo najbolje jelo, plasirala se u top četiri i samo je korak dijeli do polufinala!

 Žiri je za kandidate večeras imao poseban izazov. Pred chefovima Damirom Tomljanovićem, Stjepanom Vukadinom i Melkiorom Bašićem večeras su se nalazile dvije kutije i zvono. "Kao što vidite, svaki dan će vam biti malo zabavnije ili teže", kaže Melkior te im dao savjet: "Dok kuhate morate uvijek imati osjećaj da kasnite."

 "Više bi mi odgovarao Melkiorov recept i slatko, ali to bi mogao biti sklizak teren", kazala je Maja Šabić, inače ljubiteljica pripreme slatkih jela.

 No, slatko je ovoga puta izostalo jer su kandidati dobili tradicionalni slani izazov s malim odmakom. Kutije koje im je otkrio Damir, čiji su recept morali replicirati, skrivat će korake koji ih očekuju u ovom izazovu. "Prvi korak svakog jela je namirnica. Imate komad janjetine. Drugi je korak janjeća rolada sa špagom po starinski. Iz rolade ćete izvući treći tanjur. Da biste došli do njega, morate proći tri faze. U prvoj fazi morate istrančirati meso, u drugoj oformiti roladu i stavite je peći", rekao je Damir dodavši da je treća faza završni tanjur.

Među ostalim, na tanjuru se nalazi i stakleni krumpir koji se radi od škroba. "Nisam se još susreo s tim. Mislim da će to tehnički biti zahtjevno jelo, ali jako lijepo vizualno izgleda i dojmilo mi se", rekao je Leo.

Kandidati su za kuhanje replike Damirovog jela imali dva sata i 10 minuta, a žiri je nakon kušanja sva četiri tanjura za Majino komentirao da je vizualno blizu originalu. Iako nije servirala jednu komponentu, stakleni krumpir, no to na koncu nije bilo presudno, budući da je servirano jelo zadovoljilo zahtjeve žirija.

Najveće iznenađenje večeras bilo je ispadanje mladog Riječanina Lea Jurešića (22), kojeg su mnogi vidjeli kao novog hrvatskog MasterChefa. No, nekoliko grešaka na tanjuru i ispadanje iz fokusa u zadnjih nekoliko izazova bili su kobni u najgorem mogućem trenutku - prije samog polufinala.

Sada je izvjesno da će novi MasterChef biti jedna od četiri preostale djevojke, a hoće li to biti upravo Puljanka Maja Šabić, saznat ćemo na kraju ovog tjedna!

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter