NASTAVLJA SE MASTERCHEF

Zadatak je bio kuhati jelo koje vas podsjeća na djetinjstvo. Evo što je Puljanka Maja Šabić odabrala, a zanimljivo je i objašnjenje zašto baš to…

| Autor: Glas Istre
Maja Šabić (foto Nova TV)

Maja Šabić (foto Nova TV)


Puljanka Maja Šabić plasirala se u top 9 Masterchefa zahvaljujući prošlotjednoj pobjedi crvenog tima u gastroduelu. Naime, Maja je bila dio pobjedničkom tima koji je vodio Tihomir Krklec, a tim su još čini Matea Alduk, Marko Kolak i Maja Jalšovec.

Taj je gastroduel održan po principu štafete; četiri bezmesna jela - carpaccio, burger, tjestenina i desert - kuhala su se jedno po jedno, a šef tima nije kuhao, niti je smio dodirivati namirnice niti pomagati članovima svog tima, osim savjetom.

Maja je bila zadužena za desert koji na kraju nije uspjela servirati kako je zamislila, kao torticu, a budući da je, nakon što je žiri ocijenio jela, rezultat između crvenog i plavog tima bio izjednačen, 2:2, presudila je čistoća radne jedinice. Budući da je Luka Piasevoli iz plavog tima napravio totalni kaos na radnoj jedinici "plavih", pobjeda je pripala "crvenima".

Novi ciklus počeo je kutijom iznenađenja. Tema je bila povratak u djetinjstvo, a kandidati su od dvadesetak namirnica koje su dobili morali pripremiti dva jela, slatka, slana ili kombinaciju, koja ih podsjećaju na djetinjstvo. Usto, jedno jelo moralo je biti njihovo omiljeno, a drugo ono koje baš nisu voljeli jesti.

Kad je vidjela mahune, Maja Šabić se prisjetila kako je bilo kad se ova namirnica našla za obiteljskim stolom.

''Jedem ja nju, jede ona mene, tako je bilo. Redovito bih ostajala zadnja, valjda tri sata nakon ručka, još bi sjedila za stolom. Pobijedio je najuporniji, ja sam bila ta i na kraju ne bih pojela taj tanjur. Danas ću mahune napraviti s nekakvim pomakom, ne klasično varivo, nego neku dekonstrukciju''.

Nakon 70 minuta kuhanja Maja Šabić je došla pred žiri s dekonstrukcijom variva od mahuna, te slatkim njokima s marmeladom.

"Kao mala sam ostala bez mame, tata je preuzeo ulogu kuhara. Mahune nisu imale prolaz kod mene'', rekla je Maja, koja je otkrila da ni njena djeca nisu ljubitelji mahuna.

Maju je žiri zamolio da i sama kuša mahune.

''Mislim da je ovo jelo koje će svakako proći kod djece'', izjavio je Stjepan.

Majina jela su, uz ona koja su pripremili Tihomir Krklec i Lucija Davidović, bila najbolja u izazovu kutije iznenađenja.

''Ovo je potvrda da radim nešto dobro i motiv za ići dalje'', komentirala je zadovoljno Maja.

Lucijino jelo proglašeno je najboljim te je dobila prednost u večerašnjom izazovu - testu kreativnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of