SAZNAJEMO

Županijski Stožer potvrdio: Usprkos opsežnim pripremama, OTKAZAN PULA FILM FESTIVAL

| Autor: Glas Istre

Odgađa se i Pula Film Festival - Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, već je objavio da se Motovun film festival i Jazz festival u Grožnjanu ove godine ipak neće održati, a stigla je i službena potvrda od organizatora Pula Film Festivala:

"Dragi prijatelji Festivala,

javljamo vam da se ove godine, poštujući smjernice i upute nadležnih stručnjaka, 67. Pulski filmski festival neće održati u tradicionalnoj formi i sadržaju.

Pulski filmski festival priključuje se općoj društvenoj odgovornosti u svrhu sprečavanja širenja zaraze virusom covid-19.

Tijekom narednih dana, u dogovoru s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, Festival će obavijestiti javnost o eventualnim alternativnim kanalima održavanja ili prikazivanja festivalskih programa.

U ovom izvanrednom društvenom trenutku, zdravlje publike, gostiju, filmskih autora i medijskih predstavnika zajednički je i jedini prioritet, te je prilagodba programa nužna kako bi poduzeli sve propisane mjere i slijedili upute za sveopću dobrobit", navode organizatori.

Podsjetimo - otvorenje info punkta 67. Pula Film Festivala bilo je najavljeno za ovu subotu, 11. srpnja, te je krenula i prodaja ulaznica, a sam Pula Film Festival trebao se održati  od 18. do 26. srpnja  na tradicionalnim lokacijama u  Areni, Kinu Valli i Istarskom narodnom kazalištu

Zbog epidemiološke situacije, broj planiranih sjedala tj. broja posjetitelja u Areni znatno je smanjen u odnosu na prošle godine, no s povećanim brojem novozaraženih, za sve veći broj manifestacija, pa tako i ovu, upitno je održavanje.

"Zbog pogoršanja epidemiološke situacije vezano za COVID-19 u Republici Hrvatskoj i našem okruženju, potrebno je otkazati sva javna okupljanja i javne manifestacije uključujući Motovun Film Festival, Pula Film Festival i Međunarodni Jazz Festival u Grožnjanu.

Gosti i izvođači na tim manifestacijama dolaze iz zemalja visokog rizika. Prateći događaju okupljanju veliki broj posjetitelja što onemogućava održavanje fizičke distance. U takvim okolnostima teško je provoditi protuepidemijske mjere.

Okupljanja velikog broja ljudi predstavljaju događaje visokog rizika za širenje COVID-19 koronavirusa, što može povećati broj zaraženih i oboljelih u kratkom vremenskom razdoblju i dodatno ugroziti zdravlje stanovništva Istarske županije i opteretiti zdravstveni sustav u županiji", navodi Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater