ZAVRŠNE PRIPREME

ODBROJAVA SE DO POČETKA FILMSKOG FESTIVALA U PULI Doznajemo kako će se sjediti u Areni i što će sve biti drugačije nego inače

| Autor: Duška PALIBRK

Na ulazu u Arenu svi posjetitelji moraju dezinficirati ruke, a ime i prezime te broj telefona izreći će u diktafon. Na ulazu, pak, u Kino Valli i INK mjerit će se temperatura i papirnato voditi evidencija o gledateljima, radi eventualne potrebe epidemiološkog praćenja

Pula se napokon približila svom najvažnijem i najživljem dobu u godini, danima kada je domaćin najdugovječnijeg filmskog festivala u regiji. Odgođen u redovnom terminu radi epidemioloških razloga, 67. Pulski filmski festival otvara ove subote u 20.30 sati hrvatsko-švicarski film "Mare" Andree Štaka. Festival traje do idućeg petka, 4. rujna.

Preko puta Arene već su na svojim mjestima veliki filmski plakati, diljem grada još ih je stotinjak, na 15 jumbo pozicija, a u duhu festivala uređeno je i 30-ak izloga u centru. Zavijorile su i zastavice na potezu od Istarskog narodnog kazališta do amfiteatra, otvoren je Info-punkt na Giardinima, a uskoro će i prodajni kiosk pred Arenom.

Za pripreme najljepšeg kina na otvorenom potrebno je 15-ak dana posla i to za više od 70 ljudi raznih struka, od stručnjaka iz oblasti audiovizualnih djelatnosti, tehničke ekipe do zaštitara. Najprije se podešava pozornica, smještaju lože, postavlja filmsko platno i parter. Platno veličine 20,86 puta 9,60 metara postavlja se prema elaboratu sa statičkim izračunima, prenosi nam glasnogovornica Festivala Sanela Pliško.

U dva šlepera opreme, navodi precizno, u Pulu je stigao i projektor Barco 32C, zvučnici Linear Ray koji su već postavljeni iza platna, na tri pozicije, lijevo, desno i u centru, te pet surround zvučnika koji su na tribinama i dva na tornjevima za potrebe ambijenta, za glazbu, himnu, govore. Jučer su radnici počeli postavljati i stolice u parteru.

S obzirom na epidemiološke uvjete, mjesta su ograničena na 1.500 gledatelja. U parteru sjedala su postavljena u paru s razmakom od jedan i pol metar do sljedećih stolica. Na tribinama će se moći okupiti malo veće skupine bliskih ljudi, a sve će pratiti zaštitari. Ove godine nema sjedenja na travi ili po zidićima. "Smanjen" će biti i crveni tepih za članove filmskih ekipa na glavnom ulazu u amfiteatar. Da se izbjegnu veća okupljanja fanova, kažu organizatori.

Gledateljima je raspolaganju pet ulaza u Arenu, koja se otvaraju u 19 sati. Pri ulasku i izlasku treba držati rastojanje, a obvezno je i nošenje zaštitne maske, koja se tijekom projekcije može skinuti. Na ulazu se moraju dezinficirati ruke, a ime i prezime te broj telefona izreći će se u diktafon, da se ne stvaraju gužve.

Na drugim filmskim lokacijama, u Kinu Valli i INK-u na ulazu će se mjeriti temperatura i papirnato voditi evidencija o gledateljima, radi eventualne potrebe epidemiološkog praćenja. Ako mjerenje pokaže povišenu tjelesnu temperaturu, posjetitelj može nakon 15-ak minuta zatražiti ponovno mjerenje. Oni s temperaturom neće moći na projekciju, kažu iz Pula Film Festivala.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini