epska snaga

Na aukciji prodan originalni scenarij "Ratova zvijezda" kojeg je Ford ostavio u stanu u Londonu

| Autor: Hina
(Reuters)

(Reuters)


Originalni scenarij “Ratova zvijezda” koji je glumac Harrison Ford (Han Solo) ostavio u stanu u Londonu prodan je u subotu na aukciji u Velikoj Britaniji za 10.795 britanskih funti.

Scenarij je korišten kada je Ford bio u Londonu radi snimanja prvog dijela epske sage, izvornog naziva “Avanture Lukea Starkillera”, u studiju Elstree sjeverno od Londona.

Četvrti nacrt scenarija, koji datira iz 15. ožujka 1976., ugrabio je austrijski kolekcionar na Excalibur Auctions u Hertfordshireu, sjeverno od Londona.

Ford je u stanu što ga je u to doba unajmio u Londonu ostavio scenarij zajedno s rasporedom snimanja, koji je prodan za 4826 britanskih funti, i pismom agenta ili prijatelja, koje je prodano za 177 britanskih funti.

Stanodavci su pronašli predmete i čuvali ih desetljećima.

Nepotpun i neuvezan skript sadrži revizije i uvodi Hana Sola na stranici 56.

Film iz 1977. katapultirao je Forda do međunarodne slave.

Glumio je u nastavcima “Carstvo uzvraća udarac” (1980.) i “Povratak Jedija” (1983.), prije nego što je ponovno preuzeo ulogu u “Sila se budi” (2015.).

Aukcionar Excalibur Auctions Jonathan Torode rekao je da je ovom prodajom postavljen novi rekord za scenarij Ratova zvijezda, “što pokazuje kako je osobna poveznica s predmetima tako primamljiva obožavateljima Ratova zvijezda”.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum