Sutra počinje Vodnjan film festival u Fažani film festival

Za prestižne Zlatne strijele natječe se 15 filmova različitih žanrova i formata

| Autor: Doria Mohorović
S prošlogodišnjeg festivala (Snimila Marina Uzelac)

S prošlogodišnjeg festivala (Snimila Marina Uzelac)


Dugoiščekivani Vodnjan film festival u Fažani film festival (VFFuFFF), posvećen nekonvencionalnom filmskom stvaralaštvu, održat će se sutra u šumici ispred bivše kasarne u Fažani. Četvrto izdanje festivala kojeg organizira La Udruga iz Vodnjana, uz podršku Prostora za urbanu kulturu iz Fažane, otvara se u 19 sati s natjecateljskim programom koji će pred lica posjetitelja donijeti neobrađene kratkometražne filmove nezavisne produkcije.

Riječ je o filmovima u trajanju od 1 do 10 minuta, koji su snimljeni kamerom ili mobitelom i nisu prošli proces kroz filtere montaže, oblikovanja i podlaganja zvuka i glazbe. Nakon natjecateljskog djela održat će se i svečana dodjela Zlatnih strijela.

U ovogodišnjem izdanju festivala, navode organizatori, za prestižne Zlatne strijele natječe se 15 filmova različitih žanrova i formata, od igranih, preko dokumentarnih, do eksperimentalnih i animiranih.

Tradicionalno, Zlatne strijele dodjeljuju festivalska publika i stručni žiri, koji ove godine čine Mladen Lučić Luc, Romina Tonković, Davor Sanvincenti, Sana Perić i Darko Pekica.

U nastavku večeri održat će se i nagradna lutrija za publiku koja donosi vrijedne nagrade, kao i fešta uz ritmove Glazbene sekcije festivala.

U slučaju kiše i lošeg vremena, festival će se prebaciti u Vodnjan i održati na zatvorenom u prostoru Stare škole (Astra). O eventualnim promjenama, organizatori će publiku obavijestiti putem Facebooka i Instagrama.

Podsjetimo, festival je 2020. godine osnovao kolektiv Novi vodnjanski filmski val (NVFV), uz podršku udruge Prostor za urbanu kulturu iz Fažane. Prva edicija VFFuFFF-a održana je u ljeto 2020. godine u dvorištu Kasarne u Fažani. Od tada, VFFuFFF se svake godine, na istom mjestu, tradicionalno održava početkom rujna.

Ulaz je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum