fenomen barbie

Ni Margot Robbie ni Ryan Gosling nisu bili prvi izbor za uloge Barbie i Kena

| Autor: Glas Istre
Margot Robbie i Gal Gadot (Snimili Maja Smiejkowska i Mario Anzuoni/Reuters)

Margot Robbie i Gal Gadot (Snimili Maja Smiejkowska i Mario Anzuoni/Reuters)


Zanimljivo u ovoj priči je da je i sama Robbie htjela Gadot za tu ulogu, s obzirom da je ona i jedna od producentica filma, pa je se pitalo nešto po tom pitanju, prenosi Novi list.

Osim što je uloženo u film gotovo deseterostruko povratio na kino blagajnama širom svijeta (trenutno je na 1,2 milijarde), najveći kino hit sezone "Barbie" mogao nekima od uključenih glumaca donijeti i prestižne nagrade. Naime, u ozbiljnim filmskim glazbenim glasilima sugerira se da glavna glumica Margot Robbie za ulogu Barbie zaslužuje nominaciju za Oscara, treću u njenom slučaju (prije toga za naslovnu ulogu u "I, Tonya" i sporednu u "Bombshell").

A kako je otkrila u Vogueu, uopće nije inicijalno bila prvi izbor za ulogu najljepše među barbikama u filmu, stereotipne Barbie. Redateljica Greta Gerwig htjela je za tu ulogu izraelsku filmsku zvijezdu (i ljepoticu) Gal Gadot. Zanimljivo u ovoj priči je da je i sama Robbie htjela Gadot za tu ulogu, s obzirom da je ona i jedna od producentica filma, pa je se pitalo nešto po tom pitanju. Usput, navođenje astronomskih brojki u prvoj rečenici ima smisla s obzirom na producentsku ulogu Margot Robbie u nastanku filma.

"Zato što je Gal Gadot tako nevjerojatno lijepa, ali ne mrzite je zbog toga što je tako lijepa jer je tako istinski iskrena i tako entuzijastično ljubazna da je to gotovo glupo" – pojasnila je zašto su bacile oko na zvijezdu filma "Wonder Woman" kao idealnu Barbie.

Gal Gadot se zahvalila na ponudi, rekla da je počašćena što su je se sjetile, no ponudu je odbila. Doduše, imala je drugih zakazanih ugovornih obveza pa je to presudilo. No, pitanje je bi li "raščistila" raspored da sad zna ono što nije mogla znati unaprijed; da će "Barbie" postati jedan od najvećih kino hitova u zadnje vrijeme i usput zaraditi poštovanje filmske kritike i postati neka vrsta društvenog fenomena.

Da cijela stvar bude zanimljivija, ni Ryan Gosling nije bio prvi zbor za glavnu mušku ulogu u filmu, onu lijepe muške lutke Kena. Prije njega u igri za ulogu bili su Bowen Yang iz showa "Saturday Night Live" zvijezda sitcoma "Schitt’s Creek" Dan Levy i Ben Platt koji se proslavio brodvejskim mjuziklom "Dear Evan Hansen" i istoimenom filmskom adaptacijom. Svi oni sigurno danas jako žale što su se i njima poslovni rasporedi preklapali sa snimanjem "Barbie".

Čini se da su se zvijezde poklopile u slučaju ovog super uspješnog filma, jer nabrojani glumci – uz svu čast – su ipak anonimci u usporedbi s jednom od najvećih živućih filmskih zvijezda i seks-simbola kao što je Gosling.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum