IVANA PRIMORAC

Hrvatica koja je Margot Robbie pretvorila u Barbie: Evo kako sam izvela savršenu transformaciju

| Autor: Glas Istre
Maggie Robbie (Foto: Reuters)

Maggie Robbie (Foto: Reuters)


Margot Robbie za film Barbie prošla je savršenu transformaciju u najpoznatiju lutku na svijetu. Pritom je korišteno 48 perika, 25 nijansi ruževa, prilagođene obrve, ali i oslikavanje tijela. Za sve to zaslužna je Hrvatica Ivana Primorac, jedna od najtraženijih šminkerica današnjice u svijetu, piše tportal.

Ova rođena Zagrepčanka za svoj je rad već nagrađena i britanskim ekvivalentom Oscaru, BAFTA-om, a skoro je osvojila i najprestižniji zlatni kipić, no Oscar joj je izmaknuo zbog pravila američke Akademije.

Nevjerojatna transformacija

Priča se da je Primorac trebala studirati pravo, no ljubav prema transformacijama odvela ju je do Londona. Karijeru je počela na filmskom projektu Rajka Grlića “Đavolji raj” 1989., a svjetski uspjeh gradila je radeći s dva velika imena svijeta šminke – Naomi Donne i Jenny Shircore.

S obje je surađivala do 1998. godine, a sa Sircore je radila i na filmu “Elizabeth”. Svi su sad oduševljeni njezinim radom na hit filmu “Barbie”, jer upravo je Primorac zaslužna za nevjerojatnu transformaciju glumice Margot Robbie u najpoznatiju lutku na svijetu.

Ovaj je posao dobila preko Zooma, na online sastanku s redateljicom Gretom Gerwig, godinu dana prije početka snimanja. Od tada, svakog utorka nalazila se sa scenografkinjom Sarom Greenwood i kostimografkinjom Jacqueline Durran tražeći odgovor na pitanje – kako u filmu predstaviti Barbie?

“Imali smo sve te lutke oko sebe, no tražili smo način da od ljudi napravimo lutke. Dugo smo tražili odgovore, no bilo je zabavno jer smo mogli bez zadrške izlagati svoje ideje”, otkrila je Primorac u intervjuu za Glamour.

Ubrzo shvatila važnu stvar

Ubrzo je shvatila da Barbieno savršenstvo ne mora biti nužno tako doslovno shvaćeno. Odbacila je plastični izgled lutaka i pristupila Barbie s puno “prizemljenijim” stavom.

“Shvatili smo da Barbie predstavlja najbolju verziju sebe. Ako možete zamisliti što bi to bila vaša najbolja verzija, to bi bilo kada bi vaša kosa izgledala najljepše, kada bi vaša koža bila bez mrlja.

Vaša kosa je najbolje boje koja vam pristaje. Nije stvar u plastičnom sjaju – plastika je bila samo materijal od kojeg su napravljene lutke”, dodala je Primorac.

Upravo zbog toga Primorac se odlučila usredotočiti na proporcije te je posvetila veliku pozornost manjim detaljima, poput glatkoće i boje kože, a sve kako bi dočarala savršenstvo Barbie.

Fokusiranje na detalje

To fokusiranje na detalje značilo je da je za svaku Barbie i Kena bili potrebno prilagoditi izgled frizure i šminke, jer ona sama odbacila je ideju da sve lutke izgledaju isto.

“Svaku pojedinu Barbie i Kena dizajnirali smo pojedinačno – osmislili šminku, ton kože, sve što im najbolje stoji. Svatko je imao svoj tim frizera i šminkera”, ispričala je Primorac, prenosi tportal.

Za Margot Robbie, ispričala je Primorac, imali su 18 perika te 30 dodatnih umetaka kose kojima se postizao volumen ili dužina.

Jedna od perika, koju je Robbie nosila u scenama kada putuje “u stvarni svijet” bila je toliko duga i teška da ju je glumica mogla nositi tek nekoliko puta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum