70. Pulski filmski festival

Od knjige do ideje do filma: "Smrt djevojčice sa žigicama" film Gorana Kulenovića prikazan u Areni

| Autor: Vanesa Begić
Goran Kulenović (Snimio Giordano Cellich)

Goran Kulenović (Snimio Giordano Cellich)


Režiser Goran Kulenović, glumica Jelena Lopatić te autor knjige Zoran Ferić predstavili su na konferenciji za novinare film "Smrt djevojčice sa žigicama" koji je prikazan u Areni u srijedu navečer.

Na pitanje Boška Picule je li je prije bio on ili Kulenović u toj priči, Zoran Ferić je kazao da je "to pitanje isto kao je li je prije bila kokoš ili jaje. Dakako, najprije sam napisao knjigu, i onda je Goranu to došla kao ideja za film. Gledao sam njegov "Pjevajte nešto ljubavno", i pomislio da se može realizirati zanimljiv film, iako sam krenuo u sve to bez neke posebne želje da pišem filmično, kazao je Zoran Ferić.

Goran Kulenović rekao je da se već neko vrijeme radilo na realizaciji ovoga filma, ali najprije su trebali skupljati sredstva, zatim je krenula korona te onda su u projekt krenuli nakon korone. Pošto je to bio čisti krimić, i filmski je postavljen na taj način, ali trebalo je voditi računa o strukturi rečenica, o samom filmskom jeziku, o rapskom narječju. "Kada sam razmislio koga odabrati za protagonista, izbor je pao na Navojca, koji je savršen za ulogu koju tumači. Htio sam zadržati tu atmosferu prisutnu u knjizi, specifičnost ambijenta, a budžet nije bio tako jak, naveo je.

Jelena Lopatić navela je da se dobro našla u tom filmu, s cijelom ekipom, te da je proces nastajanja filma bio vrlo zanimljiv i poticajan.

Film sada će sudjelovati na nekoliko festivala, među kojima i na rapskom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of