Film "Barbie" u pulskoj Areni 20. srpnja

Filmska priča o legendarnoj lutki osvaja gledatelje u kinodvoranama diljem svijeta

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Iz filma

Iz filma


Film »Barbie« koji će biti prikazan na Pulskom filmskom festivalu u četvrtak, 20. srpnja osvaja kina rasprodanim dvoranama dva tjedna prije dolaska na platna. Margot Robbie i Ryan Gosling već danima promoviraju film na svim kontinentima, a fantastični kostimi, plesni hitovi, koreografije i avanture najpopularnije i najutjecajnije lutke na svijetu doživljaj su zbog kojeg publika hrli u kina, kako je navedeno u najavi.

Lutka iz 1959.

»Barbara Millicent Roberts, poznatija kao lutka Barbie, stvorena je davne 1959. godine. Uz nju su odrastale brojne generacije, a Barbie je tijekom godina mijenjala uloge i zanimanja. Nije bilo toga što Barbie nije mogla postići i na taj je način inspirirala (barem ona tako misli) milijune, vjerojatno i milijarde žena. Ali Barbie nije samo lutka, ona je ideja koja živi duže od pojedine lutke i njena je misija poticanje važnosti vjerovanja u sebe, girl power, promicanje životnih vrijednosti te ono najbitnije, raznolikost svakog pojedinca, navedeno je.

Iz filmaIz filma

Barbie je do sada imala brojne animirane filmove, ali ovaj filmski hit o kojem bruji cijeli svijet nešto je sasvim drugo.

Poznata imena

Margot Robbie i Ryan Gosling su briljantan par, kao i cijela glumačka postava zbog kojih će publika na dva sata uroniti u ružičasti svijet s nevjerojatnim preokretima.

Greta Gerwig i njezin partner Noah Baumbach, oboje nominirani za Oscara, potpisuju režiju filma. Uloga legendarne plavuše pripala je australskoj ljepotici koja bira najbolje uloge - Margot Robbie, dok je njezinog odabranika, preplanulog Kena, utjelovio glumac Ryan Gosling. Ostatak uistinu bogate glumačke postave predstavljaju velika hollywoodska, ali i glazbena imena: Will Ferrell, Dua Lipa, Helen Mirren, America Ferrera, Nicola Coughlan, Emma Mackey, Michael Cera i brojni drugi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter