PRODUKT DIZAJN MADE IN ISTRIA

KACAVEEDA: Daska koja vam fali…u kuhinji

| Autor: Lara BAGAR


Inspiraciju za oblik dobijem kad vidim dasku i kako bi je mogao rezati. Zadnju kolekciju "Wifey" posvetio sam ženi i njenim oblinama jer mi je upravo ona najveća podrška u svemu, veli Dorijan Čeke

Ono što je must have svakog kuhara u kuhinji je nož. A da bi nož savršeno odradio svoj posao mora imati isto tako savršenu podlogu - dasku za rezanje. Dakle, neosporna je činjenica da je daska za rezanje jedan od bitnih alata koje bi trebala imati svaka kuhinja.

Kacaveeda

One već dugo nisu samo daske. Isto tako ni kuhinja više nije mjesto samo za kuhanje, već ona sve više postaje kreativni visoko estetski dizajniran prostor koji osim pripreme hrane služi i ugodnom druženju. U trenutku kada svi kuhaju i kada kuhanje postaje više od obroka, to je izniman ne samo gastro već i socijalni ritual, kuhinjski gadget od kojeg sve kreće, jer on je baza, platforma kulinarskog rada koji danas kao i sve, osim utilitarne, imaju i svoju estetsku funkciju.

Kacaveeda

Kažu da iza svakog uspješnog muškarca stoji uspješna žena, no u ovom slučaju pored kreativne žene je isto tako kreativan suprug. Puljanka Tanja Čeke široj se lokalnoj javnosti unazad nekoliko godina predstavila nakitom od lego kockica. Osim što je iznimni kreativac, veliki esteta i zaljubljenica u modu, isto tako strastveno voli kuhati pa ljeti uz vrhunske kuhare Hook & Cooka priprema vrhunsku hranu.

Kreativni inkubator

Slično se dogodilo i s jačom polovicom, suprugom Dorijanom Čeke. Nemirnog i kreativnog duha kao i Tanja, stalno je nešto stvarao u svojoj pravoj muškoj radionici prepunoj dasaka - što drvenih, što onih za bordanje ili skejtanje. Onda je prije godinu dana otvorio obrt za kućanske popravke i prodaju drvenih suvenira, i tu se rasplamsala njegova mašta.

Kacaveeda

Obična stolarska radionica postala je kreativni inkubator iz koje su izlazile forme koje samo drvo može postići - od utilitarnih velikih komada poput kuhinja do najfinijih dekorativnih poput prstena izrađenog što od drva što od skateboard daski, njegovih obostranih strasti. Izrada, naizgled obične daske vrlo je kompleksna. Puno je ručnog rada i za izradu jedne daske potrebno je između tri i deset sati rada, a ponekad i više, ovisi o kompleksnosti daske i izrade. Uz sve to ide prvo skiciranje oblika, pa rezanje, blanjanje, lijepljenje, šmirglanje, dok je završni sloj premaz maslinovog ulja. I ne manje važno, koristi isključivo netoksična ljepila otporna na vodu. Totalni ekološki proizvod.

Inspiracija žena

- Inspiraciju za oblik dobijem kad vidim dasku i kako bi ju mogao rezati... zadnju kolekciju "Wifey" posvetio sam ženi i njenim oblinama jer mi je upravo najveća podrška u svemu", veli Dorijan koji je preko društvenih mreža postao prava dizajnerska senzacija koja se traži za unikatni poklon.

"Feedback je odličan. Kažu da je uživo ljepše. Svaka je drugačija." Njegove daske koriste vrhunski chefovi, a sve su češće i pokloni, jer ona je više od daske, ona je Kacaveeda.

Dorijan Čeke u svom kreativnom inkubaturu - radionici

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter