hit trik

Bezbrižno na godišnji: Znamo kako se pobrinuti za biljke dok vas nema kod kuće

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Unsplash)

Ilustracija (Unsplash)


Većina je ljudi vjerojatno svojim omiljenim susjedima dala zadatak da se brinu za kućne biljke kada odu na godišnji odmor. Uostalom, ne želite se vratiti kući na hrpu osušenih biljaka, ali još uvijek se osjećate pomalo krivim što ste na teretu svojim susjedima i pomalo zabrinuti hoće li sve uspjeti. Zar ne bi bilo sjajno da postoji bolje rješenje? Srećom za sve ljubitelje biljaka, postoji! Pametna ideja hit je na Instagramu, a ključ svega je – kada!

U svakodnevnom životu mnogi od nas koriste tanjuriće kako bi osigurali ravnomjernu opskrbu biljaka vodom odozdo. Nažalost, većina tanjurića nije dovoljno velika da izdrži više od produženog vikenda – i tu kada stupa na scenu. Ako sobne biljke pažljivo stavite u kadu, zatvorite odvod i pustite nekoliko centimetara vode u kadu, biljke će biti dobro opskrbljene nekoliko tjedana.

Naravno, za originalnu verziju trika potrebna vam je kada i prirodno svjetlo u kupaonici, a ako imate puno ili jako velike biljke, to je jedina opcija. Ali ako imate manje biljaka, trik također funkcionira s velikim umivaonikom, pod uvjetom da je prostorija dovoljno svijetla.

Kada stavljate biljke u kadu, postoji nekoliko stvari o kojima biste trebali voditi računa. Prvo, sve posude trebaju imati otvore za drenažu na dnu kako bi biljke mogle upijati vodu. Nadalje, bitno je paziti da lišće nije u vodi jer bi inače moglo istrunuti. I na kraju, prije odlaska na godišnji odmor biljke dobro poprskajte vodom odozgo kako biste osigurali dodatnu vlažnost.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter