ŠTO UČINITI

Užasavate se 5G mreže i zračenja? Donosimo 10 mjera KAKO SE ZAŠTITITI

| Autor: prof. dr. Ivo ORLIĆ, nuklearni fizičar

Ako vam je iskreno i dugoročno stalo do zdravlja sebe i vaše djece, preporučaju se sljedeće mjere:

Držite mobilni uređaj što je moguće dalje od svojeg tijela i kad razgovarate koristite žičane slušalice ili zvučnik.

Izbjegavajte držati mobilni uređaj u džepu jer on svakih 5 do 10 sekundi kontaktira baznu stanicu i pri tome šalje često i vrlo snažne impulse.

U spavaću sobu nemojte nositi mobilne uređaje, posebno ne u dječju sobu. Bez mobitela imat ćete krepki san i ujutro ćete se osjećati bolje.

Kad god je moguće koristite žičanu vezu (ili svjetlovod) za spajanje svojeg računala na Internet umjesto Wi-Fi rautera.

Ako koristite Wi-Fi u svom domu, nastojite da rauter bude u najnepristupačnijem i najudaljenijem kutku stana tako da su svi ukućani uvijek na sigurnoj udaljenosti od tog uređaja (dva metra ili više).

Ograničite djeci igru na mobilnim uređajima ili barem stavite tablete i mobitele na avio-mode. EM mikrovalno zračenje prodire kroz skoro cijelu glavu djeteta.

Dok nosite mobilne telefone uz sebe, stavite ih u torbu, a ne u džep, jer i 5 cm udaljenosti je puno bolje nego par mm udaljenosti od tijela.

Ako mobilni uređaj nosite u torbi, preporučam da s unutrašnje strane torbe, na strani koja je okrenuta prema vašem tijelu, stavite tanku aluminijsku foliju. Ta će folija gotovo u potpunosti apsorbirati EM zračenje vašeg mobilnog uređaja u smjeru prema tijelu a istovremeno omogućiti mobilnom uređaju da bude u kontaktu s baznim stanicama.

Nemojte koristiti torbice koje imaju metalne niti po cijeloj površini (niti zamotavati mobilni uređaj u aluminijsku foliju) jer u tom slučaju mobilni uređaj mora zračiti još većom snagom da bi stupio u vezu s baznom stanicom!

Ako volite razgovarati ili slušati muziku pomoću bluetooth slušalica, koristit one veće modele koje pokrivaju cijelo uho, a ne mini bluetooth slušalica koje su sada jako popularne, jer vam te male slušalice ozrače slušni kanal 100 do 1000 puta većom   snagom u odnosu na velike slušalice.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum