ZAGREB

Stručna konferencija "Srce DEI 2021" krajem travnja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Stručna konferencija "Srce DEI 2021", na kojoj će u okviru devet tematskih blokova biti održano 36 predavanja, organizira Sveučilišni računski centar (Srce) 28. i 29. travnja virtualno, priopćeno je u utorak iz Srca.

Tijekom događaja održat će se i dva okrugla stola i pet radionica, te konferencija nacionalnog strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO).

Direktor Jisca, organizacije koja pruža digitalne usluge ustanovama iz sustava znanosti i visokog obrazovanja Ujedinjenog Kraljevstva, Paul Feldman, govorit će o iskustvima digitalne transformacije s osvrtom na utjecaje koje je donijela pandemija koronavirusa.

Izvršni direktor Udruženja europskih sveučilišta (European University Foundation) João Bacelar predavat će o digitalizaciji procesa u visokom obrazovanju s posebnim osvrtom na mobilnost i izgradnju Europske infrastrukture digitalnih usluga namijenjenih studentima.

Ravnatelj Srca Ivan Marić kazao je da godišnja stručna konferencija Srce DEI 2021, koja okuplja dionike iz sustava znanosti i visokog obrazovanja Hrvatske i partnere iz Europe i svijeta, potvrda usmjerenja rada Srca.

Predsjednica Programskog odbora konferencije Sabina Rako istaknula je da će se konferencija baviti temama digitalne transformacije sustava znanosti i visokog obrazovanja, međunarodnim i nacionalnim inicijativama za otvorenu znanost, i drugima.

Drugog dana konferencije Srce će proslaviti 50. rođendan organizacijom okruglog stola s temom "Digitalnom transformacijom do inovativnosti i izvrsnosti u znanosti i visokom obrazovanju" tijekom kojeg će se uz ugledne članove iz akademske zajednice raspravljati o utjecaju informacijske i komunikacijske tehnologije na znanost i obrazovanje u budućnosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of