EMOCIJE NA NAJJAČE

PUNA LUNA: Danas je super mjesec i potpuna pomrčina

Stvari sada kulminiraju i dostižu vrhunac. Energija je izmijenjena i može donijeti veliku transformaciju – resetiranje uvjerenja i emocionalnog stanja. Baš kao kada ponovo pokrećemo računalo poslije kvara. Pomrčine nas potiču da se razvijamo, iako su oličenje napete energije, ona su i magični pokretač dobre sudbine jer nam donose važne smjernice i lekcije

| Autor: Jasna ORLIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Kada večeras bude izlazio na istoku, Mjesec neće samo izgledati veći nego će imati i crvenkasti odsjaj. Povećani supermjesec astonomski se događa u 13.14 sati.

Kako će sjena Zemlje pasti na Mjesec dogodit će se i prva i jedina potpuna ovogodišnja pomrčina mjeseca, ali vidljiva samo u područjima istočne Azije, Australije, Aljaske i Kanade, većini SAD-a i većini Južne Amerike. U Europi je u to doba dan, tako da ništa od promatranja.

No, to ne znači da Mjesec na utječe na ljude na cijeloj planeti. Kao što utječe na plimu i oseku u moru, tako utječe i na vodu u tijelu pa je pun mjesece odličan dan za post kada se tijelo može očistiti od nakupljenih viškova. Isprati na neki način. Mnogi su pobornici mjesečeve dijete i smatraju da je dan punog mjeseca, ali isto tako i mlađaka idealno vrijeme za post.

Astrolozi, ali ne samo oni, pridaju punom mjesecu moć utjecaja na emocije koje također simbolizira i predstavlja voda.

Kako piše portal Atma Mjesečeva energija je izuzetno jaka i donosi povećanu emocionalnu osjetljivost, osjećaj nemira, tjeskobe, potisnute osjećaje i neizvjesnost. Današnji je mjesec u znaku strijelca, pa je naglasak posebno na temama Strijelca, a to su: sloboda, istina i vjera u sebe. Utjecaj na svakog pojedinca, međutim, povezan je s područjem u kojem se nalazi Strijelac u njegovoj natalnoj karti.

Pun Mjesec je vrhunac lunarnog ciklusa i vremena kada možemo pustiti stvari koje nas opterećuju. U ovom trenutku velike stvari mogu se završiti, jer to nije samo pun Mjesec, već rijetka potpuna pomrčina Mjeseca i istovremeno Super Mjesec. Stvari sada kulminiraju i dostižu vrhunac. Energija je izmijenjena i može donijeti veliku transformaciju – resetiranje uvjerenja i emocionalnog stanja. Baš kao kada ponovo pokrećemo računalo poslije kvara. Pomrčine nas potiču da se razvijamo, iako su oličenje napete energije, ona su i magični pokretač dobre sudbine jer nam donose važne smjernice i lekcije.

Istina će izaći na vidjelo i mjesečina će sjajno obasjati one dijelove našeg života koje do sada nismo dobro vidjeli. Mnogi ljudi u ovom trenutku mogu promijeniti svoj sistem vjerovanja. Percepcija stvarnosti koju smo možda imali čitavog života može se poljuljati i potpuno promijeniti. Stvari vidimo iz drugog kuta.

Krvavi Mjesec u znaku Strijelca   označava mudrost i vladavinu uma. Glavna misija pomrčine je da nas vrati na naš pravi put za ostvarenje životne misije. Iako je važan, ovaj proces može biti težak jer izlazimo iz zabluda, otkrivaju se neke stare tajne, skrivene informacije, a jedino što nam daje snagu je naše znanje. Također, ovo je period energetskog i emocionalnog čišćenja – sve naše mračne emocije izlaze na površinu, ali ovo je jedna od velikih šansi da ih se oslobodimo i otvorimo srce za nešto novo i magično, piše portal Atma o astrološkom viđenju današnjeg dana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter