ZAGREB

Predsjednik Milanović primio mlade istraživače Instituta Ruđer Bošković

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je mlade istraživače Instituta Ruđer Bošković i ravnatelja dr. sc. Davida Matthewa Smitha u povodu objave rezultata njihova istraživanja koje je otkrilo nove spoznaje o ponašanju bakterijskih biofilmova.

U izaslanstvu IRB-a, uz ravnatelja Smitha, bili su voditelj istraživanja bakterijskih biofilmova dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo, postdoktorand na Institutu Ruđer Bošković dr.sc. Momir Futo te doktorandice na Institutu Ruđer Bošković Sara Koska i Nina Čorak, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Predsjednik Milanović pozvao je istraživače s IRB-a u povodu objave rezultata njihovog istraživanja koje je otkrilo nove spoznaje o ponašanju bakterijskih biofilmova. Njihovo istraživanje pokazalo je kako su dosadašnje znanstvene spoznaje podcjenjivale složenost bakterija, a rezultati su objavljeni i u uglednom znanstvenom časopisu "Molecular Biology and Evolution".

Mladi znanstvenici s IRB-a, na čelu s Tomislavom Domazetom Lošom, upoznali su predsjednika s tijekom istraživanja, kao i s važnošću rezultata do kojih su došli.

Na sastanku je bilo riječi i o cjelokupnom djelovanju Instituta, posebice o planovima ulaganja u nove objekte i novu, suvremenu opremu, a ravnatelj David Matthew Smith predsjedniku je predstavio planove Instituta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum