ZAGREB

Algebra potpisala partnerski ugovor s Goldsmiths, University of London

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Visoko učilište Algebra potpisalo je partnerski ugovor s Goldsmithsom, sastavnicom University of London koji će Algebrinim studentima omogućiti stjecanje hrvatske i britanske diplome.

Kako su priopćili s Algebre, njihovi studenti moći će od akademske godine 2022./2023. studirati dizajn, 3D oblikovanje, multimediju, digitalni marketing, podatkovnu znanost, računarstvo ili razvoj računalnih igara po programima koje je vrednovalo jedno od 500 najboljih svjetskih sveučilišta.

Studenti će pohađati kolegije na engleskom jeziku, a uvjeti za upis jednaki su onima koji se provode za upis studija na hrvatskom jeziku, uz obaveznu provjeru znanja engleskog jezika.

"Visoko učilište Algebra dobilo je u dva ciklusa audita sustava osiguravanja kvalitete koje je provela Agencija za visoko obrazovanje, najviše moguće ocjene i certifikate kvalitete. Naša visoko razvijena kvaliteta bila je svojevrsna ulaznica u razgovore s Goldsmithsom i zalog za ovaj veliki uspjeh koji smo ostvarili", izjavio je dekan Algebre Mislav Balković, navodi se u priopćenju.

Cilj je suradnje povećati broj studenata koji studiraju na engleskom jeziku i pridonijeti jednom od strateških ciljeva razvoja Algebre, a koji predviđa 2300 upisanih studenata do kraja 2026., od čega barem 500 stranaca, dodaje se.

"U suradnji s kolegama iz Algebre osigurali smo da akademski programi zadovoljavaju najvišu kvalitetu i standarde, da budu dinamični, slijede razvoj industrije te slijede rezultate najnovijih istraživanja i naprednu praksu održavanja nastave", izjavila je zamjenica rektorice Goldsmithsa Elisabeth Hill

Goldsmiths, University of London britansko je javno sveučilište osnovano 1891. godine i danas ima više od 10.000 studenata. Federalno, znanstveno i istraživačko sveučilište University of London osnovano je kraljevskom poveljom u Londonu 1836. godine. Uz Goldsmiths, najpoznatije veće sastavnice sveučilišta su UCL, King's College London, Queen Mary, Birkbeck, the London School of Economics, Royal Holloway i City.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini