ZAGREB

10. Tjedan Centra za e-učenje Srca od 20. do 24. rujna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Jubilarni - deseti Tjedan Centra za e-učenje Srca održat će se već tradicionalno u rujnu, a ove godine online od 20. do 24. rujna putem sustava za webinare Srca kako bi se na početku nove akademske godine nastavnici što bolje pripremili za nastavu u području e-učenja i online okruženju.

Početak nove akademske godine bit će tako u Sveučilišnom računskom centru - Srce Sveučilišta u Zagrebu prigoda da nastavnici steknu nova praktična iskustva u području e-učenja, istaknuto je u petak u priopćenju kojim je Srce najavio skori početak te edukacije. 

Tako će se, tijekom Tjedna Centra za e-učenje, održati praktične i interaktivne radionice na kojima će nastavnici imati priliku steći nova praktična iskustva u pripremi predavanja u online okruženju koristeći neke od videokonferencijskih sustava Srce te pripremu nastave u online okruženju koristeći sustav Merlin ili neki sustav za e-učenje.

Panel o izazovima nastave u postpandemijsko vrijeme

U srijedu, 22. rujna, održat će se pak panel na temu "Izazovi organizacije visokoškolske nastave u postpandemijsko doba", na kojemu će sudionici raspravljati o načinima na koje se nastava može organizirati u vrijeme kada se, uz pandemiju covida-19 koja je i dalje prisutna, najavljuje povratak u klupe i kontaktna nastava uživo.

Također, raspravljat će i o tomu kako na najbolji način implementirati iskustva stečena u provedbi hitne nastave na daljinu, a sve zbog unaprjeđenja obrazovnih procesa i iskustava studenata i nastavnika.

Razgovarat će se i o infrastrukturnim potrebama koje su nužne da bi se modernizirao cjelokupni obrazovni proces, kao i o važnosti kontinuiranog usavršavanja nastavnika koji razvijanjem svojih digitalnih kompetencija znatno pridonose i unaprjeđenju digitalnih kompetencija studenata.

U panelu će sudjelovati prorektor Sveučilišta Sjever Vlado Tropša, dekanica Filozofskoga fakultet Sveučilišta u Puli Lina Pliško, dekan Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivan Koprić, prodekanica za nastavu Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Splitu Smiljana Pivčević i prodekanica za nastavu i studente Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Višnja Rajić.

Panel će moderirati pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima Sandra Kučina Softić.

Kako je istaknuto, Centar za e-učenje Srca spreman je za jesen i pružanje potpore nastavnicima, studentima i visokoškolskim ustanovama za rad u online okruženju. Kao nacionalni centar za e-učenje u visokom obrazovanju, taj je centar osigurao najmoderniji sustav za e-učenje, edukaciju nastavnika putem online tečajeva i radionica, konzultacije i helpdesk kroz koji svakodnevno prolaze stotine upita nastavnika i studenata s visokih učilišta iz cijele Hrvatske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater