REKREATIVNE UTRKE

JUG NA DVA KOTAČA: Slijede biciklijade u Divšićima, Puli i Medulinu

| Autor: Borka PETROVIĆ
(Neven LAZAREVIĆ)

Ove subote održat će se tako biciklijada u organizaciji TZ Marčana i TZ Barbana koja je podijeljena u dvije rute. Kraća ruta ide od Divšića (start na školskom igralištu u 13 sati) i završava u Barbanu te je za sudionike organiziran prijevoz u Divšiće, a sudionici duže rute nastavljaju biciklima. Na povratku slijedi druženje uz ručak

Turističke zajednice južne Istre, a radi se o turističkim zajednicama Pule, Vodnjana, Medulina, Fažane, Ližnjana, Marčane i Barbana organiziraju šest biciklijada namijenjenih popularizaciji biciklizma i prezentaciji biciklističkih staza južne Istre. Biciklijade su namijenjene svim uzrastima, a želja je organizatora da se na njima okupe cijele obitelji.

Staze nisu zahtjevne

- Organizacijom biciklijada želimo potaknuti druženje, zabavu, sport, rekreaciju naših sugrađana, ali i zainteresiranih gostiju, navode organizatori pojašnjavajući da je dužina staza između 15 i 25 kilometara i nisu tehnički zahtjevne.

Ova vrsta biciklijada prvi je puta održana 2015. godine pod nazivom "Jug na dva kotača", tako da ove godine ide njeno peto izdanje. Do sada su održane tri od ukupno šest biciklijada- u Fažani, Vodnjanu i   Šišanu, a planiraju se još i biciklijade u Divšićima, u Puli i Medulinu.

Ove subote održat će se tako biciklijada u organizaciji TZ Marčana i TZ Barbana koja je podijeljena u dvije rute. Kraća ruta ide od Divšića (start na školskom igralištu u 13 sati) i završava u Barbanu te je za sudionike organiziran prijevoz u Divšiće, a sudionici duže rute nastavljaju biciklima. Na povratku slijedi druženje uz ručak. Istoga će se dana, s početkom u 14 sati, na Placi u Barbanu održati 14. Fešta smokve i smokvenjaka, tako da će svi sudionici imati prilike kušati razne delicije od smokava, koje će, uz druge domaće proizvode i istarske suvenire, ponuditi brojni izlagači.

U Puli 21. rujna

Pulska biciklijada održat će se u subotu 21. rujna u organizaciji TZ-a Pule. Start je ispred autokampa Brioni (Puntižela/lučice Štinjan) u 10.30 sati, a prijave su moguće od 9 sati. Trasa biciklijade ide preko Hidrobaze, Štinjana, uvale Zonki, otoka Katarina pa nazad preko Štinjana i Utvrda Punta Cristo do lučice Štinjan. Nakon završetka biciklijade planirana je marenda za sve sudionike.

Treća planirana biciklijada održat će se u subotu 5. listopada u organizaciji TZ-a Medulin. Start je na parkiralištu ispred Autokampa Medulin u 10 sati, a prijave su moguće od 9 sati. Trasa biciklijade ide prema Arheološkom parku Vižula, preko Medulinske lokve, svjetionika Marlera pa dalje uz more šetnicom do kampa Kažela. Povratak je planiran na parkingu autokampa Medulin. Nakon završetka biciklijade planirana je marenda za sve sudionike.

Prilikom prijave na prvoj održanoj biciklijadi svaki biciklist dobio je svoj kartončić na kojem je za svako sudjelovanje na jednoj od biciklijada dobio pečat. Sudionici koji budu sudjelovali na četiri ili više biciklijada imaju pravo na majicu, koju će dobiti na zadnjoj biciklijadi u Medulin.

Biciklisti ne plaćaju naknade za sudjelovanje. Suorganizatori biciklijada su Bike Spirit, KBBXS Adrenalina, SePe obrt za sport, SRK plus. U slučaju lošeg vremena biciklijade se organiziraju tjedan dana kasnije. On-line prijave za sve biciklijade moguće su na www.medulinriviera.info.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater