NAMIRNICE DOLAZE U SPAS

Imate problema s nesanicom? Zaspite brže uz ove namirnice

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (iStock)

Ilustracija (iStock)


Vrtite se u krevetu, umorni ste, ali nikako da vam san dođe naoči? Ako predobro poznajete ovaj problem, probajte ove namirnice koje su idealna pomoć kod poteškoća sa spavanjem!

Kivi

Ako imate problema sa spavanjem, pojedite dva kivija sat vremena prije odlaska u krevet. Do ovog su zaključka došli znanstvenici s medicinskog sveučilišta Taipei u Tajvanu. Prema rezultatima istraživanja, ispitanici koji su to učinili zaspali su pet minuta ranije i spavali 40 minuta duže.

Orasi

Neurolozi sa Sveučilišta San Antonio u Teksasu preporučuju onima koji loše spavaju da prije spavanja pojedu porciju oraha. Znanstvenici su otkrili su da orasi sadrže melatonin i da naše tijelo može lako apsorbirati isti koji se nalazi u orahu. Melatonin je hormon koji podržava ljudski ritam budnosti i sna. 

Trešnje

Ovi plodovi ne samo da su izvrsnog okusa, već mogu pomoći i kod problema sa spavanjem. Trešnje se smatraju protuupalnim i prirodnim izvorom melatonina.

Losos

Masna riba poput lososa također nas čini pospanijima. Sadrži višestruko nezasićenu masnu kiselinu. Ta omega-3 masna kiselina može potaknuti vlastitu tjelesnu proizvodnju hormona melatonina.

Grah

Grah ima visok sadržaj vitamina B, uključujući B6 i B12, te folne kiseline. Oni pomažu našem tijelu da proizvodi serotonin. Serotonin je važan početni materijal za proizvodnju hormona sna melatonina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter