ZURICH

Znatiželjna mačka s planinarima se popela do vrha švicarske planine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dvojica mladih planinara, Cyril i Erik Rohrer uspinjali su se prema vrhuncu snijegom prekrivene planine Mt. Britsen u Švicarskoj, kad su na visini od oko 1200 metara začuli mijaukanje i shvatili da je ondje jedna izgubljena mačka.

Činilo se da je odlutala i da je na padinama planine završila slučajno, piše Daily Mail. Rohrerovi su kasnije saznali da je mačka nestala prije nekoliko dana te da je to treći put da je krenula prema vrhu planine, prateći na isti način i prethodne grupe planinara.

"Bilo je 4:30 ujutro, mi smo stigli do 1200 metara visine, kad smo iz šume začuli mijaukanje. Ugledali smo uplašenu i zbunjenu mačkicu koja nam se pridružila te se s nama popela do vrha od 3000 metara", ispripovijedali su mladići.  

"Životinjica je drhtala, a šapice su joj krvarile od hodanja po tvrdome i ledenom snijegu. Odlučili smo je povesti sa sobom. Često smo je nosili kad smo opazili da je preiscrpljena da bi nastavila hodati uzbrdo", rekao je mladi planinar. 

"Druga skupina planinara, koja nas je pretekla na usponu prema vrhuncu, vratila ju je u nizinu i predala vlasnicima. Kasnije smo doznali da je nestala prije četiri dana, a slijedila je i ostale planinare do samoga vrha. Dakle, do vrha je stigla čak tri puta! Životinje su puno žilavije od ljudi i nikad se ne predaju, unatoč bolovima", rekao je Cyril. 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater