primjer koji poziva na oprez

VIDEO / EKSPLODIRALA PLINSKA INSTALACIJA U AUTOMOBILU. Vlasnik je ilegalno ugradio

| Autor: Glas Istre
(Screenshot: YouTube)

(Screenshot: YouTube)


Svi oni koji se boje plina u automobilu nakon ovog videa još će čvršće vjerovati u onu da se "na plin kuha, a na benzin vozi". I doista, ovakva teza vrijedi, ali uz jedan uvjet. To je pogrešno instalirana plinska instalacija, odnosno ilegalna ugradnja dijelova bez ikakvog atesta, što je ovdje bio slučaj, prenosi Index.hr

Nesretni događaj zbio se 16. ožujka u predgrađu Fortaleze, na sjeveroistoku Brazila, kad je pri dovršetku punjenja došlo do eksplozije spremnika plina. Usprkos eksploziji koja je doslovno uništila Volkswagen, djelatnik punionice i vlasnik vozila prošli su bez ozljeda.

Nakon eksplozije se jasno vidi širenje mlaza goriva, što djelatnik isključivanjem pumpe zaustavlja. Zanimljivo je što spremnik plina koji je navodno odletio pedesetak metara nije pronađen. Uviđajem je utvrđeno da je vlasnik ugradio neispravnu plinsku instalaciju i nije prošao obvezni sigurnosni pregled. Također, djelatnik prije punjenja nije provjerio je li sustav ispravan.

U svakom slučaju, ovo je još jedan primjer koji poziva na oprez i odgovorno ponašanje. Ako kupujete automobil s plinskom instalacijom, uvijek tražite dokumentaciju i provjerite stanje cijelog sustava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini