ipak odustao

Predao se muškarac koji je u Sinju prijetio eksplozijom plinske boce

| Autor: Portal NoviList.hr

Muškarac se zatvorio u kuću u Sinju i prijetio da će izazvati eksploziju. Oko 15 sati se ipak predao policiji.

"Obavještavamo Vas da se nakon pregovora s policijskim službenicima 72-godišnjak predao, te nije bilo potrebe za nasilnim ulaskom u stan. U ovom trenutku isti se nalazi u policijskoj postaji, te je u tijeku kriminalističko istraživanje", poručili su iz policije

Kako piše Slobodna Dalmacija, muškarac koji se zabarikadirao u kuću je oko 12:55 sati nazvao redakciju sinjskog HIT radija.

Dežurni tehničar ga je spojio s novinarkom Boženom Romac, a muškarac joj je rekao da ima tri boce plina i jednu bombu i da će sve dignuti u zrak.

"Kazao je da posjeduje tri boce pune propan-butan plina i jednu ručnu bombu te da će izazvati detonaciju i sve dignuti u zrak. Razlog tomu su, rekao je, neriješeni obiteljski imovinski odnosi. Ustvrdio je da su njegov brat i sestra prisvojili ostavštinu iza pokojnog oca na njegovu štetu”, ispričala je Romac za Slobodnu Dalmaciju.

Policija je priopćila da se muškarac zatvorio u kuću oko 12 sati. Nakon zaprimljene dojave o oštećenju vrata na kući u Sinju u ulici Stjepana Radića, pred kuću su došli policijski službenici. Muškarac se tada zatvorio, ne dopušta ulazak policijskih službenika i prijeti da će izazvati eksploziju.

Oko 13,30 sati v.d. ravnatelja OŠ "Marka Marulića", koja se nalazi u susjedstvu, javno je putem HIT radija pozvao roditelje da ne šalju djecu u školu iz sigurnosnih razloga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of