DUBLIN

Uživa u pažnji: Pas irskog predsjednika opet zanemario protokol

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Jedan od dvojice četveronožnih ljubimaca irskoga predsjednika Michaela Higginsa, Brod, drugi je put u tjedan dana ukrao svu pozornost javnosti na jednom službenom događaju. 

Na jučerašnjem prijemu upriličenom u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, Brod je najprije lutao prostorijom tražeći 'gazdu', a kad je službeni dio programa započeo izvalio se pokraj stolca na kojem je sjedio Higgins, tražeći da ga on 'počeška' po trbuhum piše Daily Mail. Sve je snimio novinar Ibrah Razan. 

Početkom prošlog tjedna Brod je bio glavna zvijezda događaja kada je, zajedno sa svojim gazdom srdačno dočekao vojvodu i vojvotkinju od Cambridgea tijekom njihova kraljevskog posjeta Irskoj.

William i Kate sastali su se s irskim predsjednikom Higginsom u službenoj državnoj rezidenciji Aras an Uachtarain te su ondje, među ostalim razgovarali o posljedicama brexita.

U dublinskome Vrtu sjećanja, William i Kate su odali počast svima koji su dali život za irsku neovisnost od Britanije, a na službenim fotografijama su i predsjednikovi ljubimci, Sioda i Brod.

Higgins i njegovi psi posvuda izazivaju golemu pozornost i široke osmijehe. Bračni par Higgins često ih sa sobom vodi na službena putovanja. Brod osobito voli biti u središtu pozornosti i ispred kamera. Sam prilazi ljudima i nudi se da ga češkaju. 

Predsjednik Higgins i njegova supruga Sabina gotovo uvijek su u društvu svojih četveronožnih ljubimaca i, ako se negdje pojave bez njih, najprije ih pitaju: "A gdje su psi?"

 


 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini