TAIPEI

Tajvanac platio 220.000 kuna kazne zbog sedam kršenja karantene

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Tajvanac je zbog sedam kršenja mjera kućne karantene, u koju je stavljen zbog moguće zaraze koronavirusom, 'zaradio' ukupno milijun tajvanskih dolara odnosno oko 220.000 kuna kazne, prenio je CNN.

Neimenovanom muškarcu koji živi u Taichungu u središnjem dijelu Tajvana određena je obvezna kućna karantena nakon povratka s poslovnog puta iz kopnene Kine te ju je prekršio najmanje sedam puta, prenijeli su lokalni mediji.

Prema TTV News sedam je puta napustio zgradu u kojoj živi u samo tri dana kako bi išao u kupovinu, popravio automobil. Sukobio se i s jednim od susjeda koji mu je prigovorio zbog kršenja mjere karantene. Gradske vlasti potvrdile su da je doputovao 21. siječnja na otok, a po tajvanskim propisima morao je biti 14 dana u karanteni.

Gradonačelnik Taichunga Lu Shiow-yen osudio je njegovo ponašanje kao "teški prekršaj" i dodao da mora biti u skladu s tim kažnjen.

Osim novčane kazne koja je najviša dosad izrečena na Tajvanu mora platiti i dnevni trošak karantene od oko 600 kuna.

Tajvan je jedna od najuspješnijih priča u borbi protiv koronavirusa. Otok koji ima samoupravu zatvorio je rano granice, proveo masovno testiranje i praćenje kontakata te strogo provodi mjere karantene.

U prosincu 2020. migrant s Filipina zaradio je kaznu od oko 22.000 kuna zbog povrede karantene u trajanju od osam sekundi na koliko je napustio svoju hotelsku sobu i iskoračio u hodnik što je snimljeno sigurnosnim kamerama.

Na otoku na kojemu živi 23 milijuna ljudi registrirano je samo 889 slučajeva zaraze koronavirusom i sedam umrlih.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini